Andris Piebalgs: jāatgūst pamats • IR.lv

Andris Piebalgs: jāatgūst pamats

4
Andris Piebalgs.
Indra Sprance

 


K
āpēc kopš iepriekšējām vēlēšanām tik dramatiski ir kritušies Vienotības reitingi?
Pirmais – Latvija ir relatīvi izgājusi no visām krīzēm, bet Vienotība nav atradusi pareizo virzienu, kā uzrunāt vēlētājus. Otrs – zaudējot premjeru, mēs zaudējām arī savu galveno trumpi, ka Vienotība ir centrālā partija, kura ved valsti tālākā attīstībā. Tātad mums nav ne uzrunas teksta, ne piesaistes ar varu. Ja vēlēšanas ir šodien, esam zem 5%.

Dramatiskais kritums bija jau pirms varas zaudēšanas.
Mēs neatbalstījām savu valdību, savu premjeri tā, kā būtu jāatbalsta. Bija arī citi faktori, kas padarīja Vienotību līdzīgu vai pat sliktāku par citām partijām. Skandāli ar vēlēšanām – Zaķa balsu pirkšana nebija vienīgais. Vesela virkne lietu, un katrai var atrast izskaidrojumu, bet kopā tās ietekmē mūsu kodola elektorātu, jo tas ir par caurskatāmu, godīgu, eiropeisku politiku. Tiklīdz tas [pamata elektorāts] nogāja nost, ārkārtīgi maz kas ir palicis pāri.

Kā mēģināsit atgūt vēlētāju uzticību?
Ir jādefinē precīzāk, ko gribam sasniegt īsā, vidējā un ilgākā termiņā – ne tikai atgūt varu. Te ir izšķiršanās, vai tā ir ekonomiskā attīstība vai sociālā politika, bet skaidrs, ka tas nevar būt viss.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu