Mākoņi ziemeļos • IR.lv

Mākoņi ziemeļos

6
Pauls Raudseps

Lennarta Meri konferencē par ārpolitiku un drošību šogad dominēja pesimisms

Laiks Tallinā gan iebraucot, gan izbraucot bija saulains, taču konferenču telpās, paneļdiskusijās un runās – nomācies, varētu pat teikt, ka drūms.

Pagājušās nedēļas nogalē Igaunijas galvaspilsētā notika Lennarta Meri konference, kas allaž ir viens no gada interesantākajiem pasākumiem, kurā pulcējas nozīmīgi un interesanti domātāji no Amerikas un Eiropas, lai spriestu par aktuāliem ārpolitikas un drošības jautājumiem. Šogad pasākums svinēja savu desmito gadadienu, un jāsaka – reti kad kopējais noskaņojums ir bijis tik pesimistisks.

Toni uzdeva Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess, kurš atklāšanas vakariņās pēdējo reizi kā valsts galva teica runu šajā pasākumā (Igaunijā prezidenta vēlēšanas notiks šā gada augustā). «Šogad mēs svinam 25 gadus kopš Igaunijas neatkarības atjaunošanas, arī garo ceļu no «bijušās padomju republikas» līdz «e-Estonia», bet man jāatzīstas, ka esmu mazāk optimistisks nekā jebkurā brīdī» tajos gados.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu