Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

2

Nedēļas notikumi Latvijā


Latvija ir pabeigusi pievienošanās tehniskās sarunas Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijai
(OECD), jo saņēmusi pēdējo nepieciešamo Korporatīvās pārvaldības komitejas pozitīvo atzinumu par atbilstību OECD principiem, informē ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V). OECD padomes diskusija par Latvijas uzņemšanu gaidāma maijā.

Valdība lēma neapvienot telekomunikāciju uzņēmumus Latvijas Mobilais telefons un Lattelecom. Tie turpinās darbu kā līdz šim – atsevišķi. Privatizācijas aģentūrai uzdots veikt nozares izvērtējumu un piedāvāt nākotnes rīcības scenārijus. Valdība arī atbalstīja priekšlikumu saglabāt valsts kontroli pār abu uzņēmumu kapitāldaļām. Skandināvijas koncerns TeliaSonera, kas ir mazākuma akcionārs, gribēja uzņēmumus apvienot.

Par izcilu ieguldījumu Lat­vijas nākotnē balvu Cilvēka izaugsmei Latvijā saņēmis TechHub Riga dibinātājs Andris Bērziņš. Viņš kopā ar domubiedriem radījis kopēju darba telpu, startup ekosistēmas centru – Londonas tehnoloģiju inkubatora TechHub filiāli Rīgā. Tā ir viena no spēcīgākajām jauno uzņēmēju kustībām Baltijā, kas palīdz attīstīties tehnoloģiju uzņēmumiem. Te dzimuši tādi biznesa veiksmes stāsti kā Cobook un Infogr.am.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu