Kas rīvē kantes • IR.lv

Kas rīvē kantes

1
Nellija Ločmele

 

Prezidenta rokasspiediens ir enerģisks, un viņš ir gatavs atbildēt uz visiem jautājumiem, kas sakrājušies kopš janvāra, kad iestaigāts vīruss beidzās ar bīstamām komplikācijām un Raimonds Vējonis, kā pats saka, «nolūza». Kopš tam daudz ūdeņu aiztecējis – jauna valdība, jaunas Krievijas provokācijas, jauni pavērsieni ES un ASV politikā, par ko prezidents izsaka savu vērtējumu pirmajā plašākajā intervijā kopš atveseļošanās.

Būtiskākais, ko gribu izcelt, – prezidenta rūgtā, bet vaļsirdīgā atziņa, ka viņam «rīvē kantes» Latvijā neiekasētie nodokļu miljardi, kuru dēļ krietni mazākās Igaunijas valsts budžets stipri pārsniedz mūsējo. Jo nodokļi ir valsts pastāvēšanas jautājums.

Tāpat kā halvas piesaukšana nedod saldumu uz mēles, tā valdību sen drillētais sauklis «apkarosim ēnu ekonomiku» nevairo naudu budžetā, kamēr turpina griezties PVN atmazgāšanas karuseļi, algas maksā aploksnēs un Latvija ir starp ES rekordistiem nodokļu neiekasēšanā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu