Atmiņas, sapņi un realitāte • IR.lv

Atmiņas, sapņi un realitāte

6
No rumāņa Stefana Savas izstādes Arku krišana, kurā izmantoti Berlīnes krāmu tirdziņos atrasti attēli.
Ieva Puķe

Kas jāredz Rīgas Fotogrāfijas biennālē 2016? Iesaka programmas vadītāja Inga Brūvere

Pirmā Rīgas Fotogrāfijas biennāle (RFB) aizsāk rosīgu fotoforumu laiku Latvijā. Maijā dažādi biennāles notikumi pārklāsies ar Rīgas Fotomēneša norisēm. Viena no RFB veidotājām, māksliniece un mākslas kuratore Inga Brūvere uzsver, ka biennāle «fokusēsies uz fotogrāfiju kā mākslas praksi, vērtēs, kā laika telpā ir mainījusies izpratne par fotogrāfiju un tās klātbūtni mākslas darbos». Šāgada biennāles centrālie motīvi ir atmiņas, sapņi un realitāte. 

Izstāde Restart. Rīgas Mākslas telpa
22. aprīlis-12. jūnijs
Starptautiski pazīstamu mākslinieku darbus vieno nepieciešamība dziļāk izprast mūsdienu pasauli, izceļot tās saistību ar pagātni un nākotni. Izstādē pārstāvēti tik atšķirīgi autori kā Instagram zvaigzne Amālija Ulmane (Amalia Ulman, ASV), labi zināmā videomāksliniece Agņeška Polska (Agnieszka Polska, Polija/Vācija), kas sadarbojusies ar Viteku Orski (Witek Orski, Polija), un pašmāju fotogrāfs Uldis Briedis ar līdz šim neizstādītiem darbiem no cikla RīgaVladivostoka, 1975. Uldis Briedis 14. maijā plkst. 12 arī tiksies ar izstādes apmeklētājiem. 

Simpozijs Attēls un fotogrāfija postdigitālajā laikmetā. Koprades telpa The Mill
22.-23. aprīlis
Pasākumā, kas pieejams ne tikai fotoprofesionāļiem, bet ikvienam interesentam, paredzēts analizēt attēlu lietojumu, saglabāšanu un ilgstpējību, autonomiju un iespējamās manipulācijas ar tiem digitālajā vidē. Gan klātienē, gan Skype uzstāsies virkne biennāles dalībnieku.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu