Tulkots Kučinskis • IR.lv

Tulkots Kučinskis

5
Aivars Ozoliņš

ZZS politiskā kultūra neatbilst Latvijas starptautiskajām interesēm

Māra Kučinska pirmais brauciens uz Eiropas Savienības valstu vadītāju sanāksmi Briselē pagājušonedēļ izraisīja diskusijas par viņa angļu valodas zināšanām. Šis temats gandrīz vai aizēnoja sanāksmes ļoti nopietno dienaskārtību, kurā dominēja bēgļu krīze un Lielbritānijas iespējamā izstāšanās no ES.

Ja problēma būtu tikai Latvijas valdības vadītāja ierobežotās svešvalodu zināšanas, varētu, kā to arī dara Kučinskis, atrunāties ar cerībām, ka «Eiropā» politikas veidošana ir formālāka un mazāk atkarīga no personiskām attiecībām nekā Latvijā, tāpēc viņš izlīdzēšoties ar tulkiem.

Diemžēl premjerministra vājā angļu valoda ir tikai viens simptoms daudz nopietnāku virknē, kuri norāda uz Latvijas ierobežotām iespējām Eiropas kopējās politikas veidošanā. Kučinska pārstāvētās Zaļo un Zemnieku savienības kļūšana par valdošo partiju uzliek tai tādu starptautiskas atbildības nastu, kādu nevar pacelt ar apvienības līdzšinējo politikas taisīšanas kultūru.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu