Āboltiņas niša • IR.lv

Āboltiņas niša

9
Aivars Ozoliņš

Vienotības aiziešana no politiskās skatuves atstātu Latvijai bīstamu ainu

Vienotība turpina pašiznīcināties. Partijas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas kārtējais zaudējums – nespēja izslēgt no partijas Ilzi Viņķeli un Lolitu Čigāni – pirmdien gan piebremzēja šo procesu. Taču bankrotējusī vadone acīmredzot cīnīsies līdz savā ieskatā galīgai uzvarai, kas izskatīsies kā priekšsēdētājas krēsls Latvijas savulaik ietekmīgākās partijas drupās.

Āboltiņas mērķis politikā ir dīvāns ar bākugunīm – amata privilēģijas, kas ne tikai viņai vien viesušas ilūziju par savas personas svarīgumu un apkārtējo cieņu. Izredzes tikt augstos valsts amatos zudušas uz neatgriešanos. Atlicis iznīcināt savu partiju, lai saglabātu tās priekšsēdētājas amatu.  

Decembrī partijas kongresa teatralizētajā izrādē viņa atkārtoja, ka vēloties tikai strādāt «valsts labā». Taču to pašu ir teikuši un saka arī visi autoritārie «tautu tēvi». Tautas vai vismaz partijas «mammai» Āboltiņai par nelaimi, Latvija ir demokrātiska valsts, kurā vēlētājiem ir iespējas ne tikai aplaudēt «vadošo biedru» paziņojumiem, bet arī novērtēt viņu darīto. Vēlēšanās 2014. gadā Vienotības atbal­stītāji izsvītroja partijas priekšsēdētāju no Saeimas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu