Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6
Divi ASV astronomi Konstantīns Batigins un Maiks Brauns paziņojuši, ka atraduši pierādījumus par devītās planētas pastāvēšanu Saules sistēmā. Pierādījumi gūti ar matemātisku modelēšanu un datorsimulācijām, taču pati planēta nav redzēta. Objektam ir izstiepta orbīta aptuveni 20 reižu tālāk no Saules nekā no tās tālākajai planētai Neptūnam. Attēlā: mākslinieka vīzija par to, kā izskatās devītā planētā, tālumā redzama Saule.

Nedēļas notikumi pasaulē

Neatkarīga Londonas tiesas izmeklēšana atzinusi, ka bijušā Krievijas specdienestu darbinieka Aleksandra Ļitviņenko slepkavība 2006. gadā varēja «notikt ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina atbalstu». Pēc tiesneša Roberta Ouena ziņojuma Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons paziņoja, ka Ļitviņenko slepkavība bijusi «valsts atbalstīta darbība».

Krievijas prezidents Vladimirs Putins prasījis Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam atkāpties no amata, raksta The Financial Times, atsaucoties uz Rietumu specdienestu avotiem. Kremlis to noliedzis. Medijs apgalvo, ka tieši tāpēc ar Putina vēsti pie Asada dažas dienas pirms savas nāves devies Krievijas militārās pretizlūkošanas dienesta priekšnieks Igors Serguns.

Krievijas ekonomika pērn samazinājusies par 3,7%, kas galvenokārt skaidrojams ar naftas cenu kritumu pasaules tirgū, paziņoja valsts statistikas birojs. Šie dati saskan ar Krievijas Ekonomikas ministrijas decembrī publiskotajiem sākotnējiem datiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu