Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3
Pasauli satricinājis jauns terors — Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā vairākos sprādzienos gājuši bojā vismaz 17 cilvēki. Savukārt Al–Qaeda islāmistu kaujinieku uzbrukumā viesnīcai (attēlā) Rietumāfrikas valsts Burkinafaso galvaspilsētā Vagadugu nogalināti vismaz 26 cilvēki no 18 valstīm. Policijai izdevās atbrīvot 126 ķīlniekus.

Nedēļas notikumi pasaulē


Irāna ir izpildījusi ar lielvarām noslēgtās vienošanās
par savas kodolieroču programmas izbeigšanu, un tagad līgums var stāties spēkā, paziņoja ANO Starptautiskā Atomenerģijas aģentūra (IAEA). Eiropas Savienība un ASV līdz ar to atcēlušas sankcijas pret Irānu.

Ceturtā industriālā revolūcija ietvers tik plašu attīstību, ka pārveidos ekonomiku, un nākamajos piecos gados 15 lielākajās attīstītajās un attīstības ekonomikās būs jālikvidē pieci miljoni darbavietu, teikts Pasaules Ekonomikas foruma ziņojumā.

Ukrainas prezidenta Petro Porošenko prioritāte 2016. gadam būs miera nodrošināšana un Ukrainas atgriešanās Donbasā. To viņš paziņojis arī Krievijas jaunajam pilnvarotajam trīspusējā sarunu grupā Minskā, proti, ka politiskais noregulējums Donbasā iespējams tikai tad, kad okupētās teritorijas tiks atdotas Ukrainai un tur notiks vēlēšanas pēc Ukrainas likumiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu