Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

7
Cilvēks, kurš izdzīvoja

 


oooo
 Cilvēks, kurš izdzīvoja / The Revenant. Alehandro Gonsalesa Injaritu jaunākā lente ir monumentāls veikums, kura vērienā milzu loma ir operatoram Emanuelam Lubeckim (Putncilvēks un Gravitāte). Viņa iemūžinātās ainas filmas galveno sižeta līniju – sūru izdzīvošanas un atriebes stāstu – pastiprina ar lavīnas spēku. Protams, arī Leonardo di Kaprio savu varoni spēlē ar gluži vai neprāta dzirksti acīs. Smagnēja, emocionāli «bliezoša», īpaši brutalitātē. Taču, lai arī filma ir laba, nav pamata ieslīgt kolektīvā amnēzijā un 12 Oskara nomināciju radītā eiforijā – Injaritu pa spēkam ir bijušas krietni vien grodākas un smalkjūtīgākas filmas. No 22. janvāra.

oooo Mana māte / Mia Madre. Itāļa Nanni Moreti filma ir empātijas pilna traģikomēdija. Tajā smalki saaustas «lielās» tēmas, kas bieži uzplaiksnījušas režisora darbos: nāves tuvums, kino un sadzīve. Viena no pēdējo gadu spēcīgākajām Moreti filmām, kuru daļēji iedvesmojis pavērsiens paša dzīvē – strādājot pie filmas Habemus Papam (2011), arī Moreti šķīrās no savas mātes. Viens no filmas komiskajiem atspaidiem – aktieris Džons Turturo caurkritušas zvaigznes lomā. Splendid Palace no 22. janvāra.

ooo Mana tievā māsa / My Skinny Sister.Pieaugšanas un ģimenes attiecību drāma. Zviedru režisores Sannas Lenkenas debijas darbs, kas balstās uz pašas skarbo pieredzi ar ēšanas traucējumiem. Tieši lentes personiskums un režisores spēja filmu veidot no 12 gadus veca bērna skatpunkta šķietami naivajam stāstam piešķir dziļumu un siltumu. Turklāt galvenajā lomā «spīd» jaunā Rebeka Jozefsone, Ingmara Bergmana iecienītā aktiera Erlanda Jozefsona mazmeita. Kino Bize no 15. janvāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu