Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā

Lai arī partijas Vienotība kongress sestdien beidzās bez skaļiem paziņojumiem par valdības maiņu, pirmdien valdības vadītāja Laimdota Straujuma (V) paziņoja par demisiju. Viņa savā vietā iesaka iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski. Vienotība ir gatava uzņemties atbildību un turpināt vadīt valdību, teica partijas līdere Solvita Āboltiņa, taču par premjerministra kandidātu vēl lems.

Bijusī ilggadējā Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane kopš oktobra konsultē uzņēmumu Latvijas gāze (LG) tiesvedībās pret valsti, bet Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs  pārkāpumus nav saskatījis. KNAB secinājis, ka Dreimane ir ievērojusi interešu konflikta likuma normas, bet nav vērtējis, kādu informāciju par LG Dreimane ieguva valdības sēdēs.

Šonedēļ Ķīpsalas izstāžu zālē sāka skatīt tā saukto Zolitūdes traģēdijas krimināllietu – pirms diviem gadiem, sagrūstot lielveikala Maxima jumtam, izdzisa 54 cilvēku dzīvības. Vairāk nekā gadu izmeklējot lietu, prokuratūra apsūdzības uzrādīja deviņiem cilvēkiem. Tiesa, par spīti prognozēm, sevi neatstatīja no lietas izskatīšanas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu