Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

2
Parīzes koncertzāles Bataclan apmeklētāji glābjas no teroristiem pa evakuācijas durvīm un karājoties ārpus logiem.

Nedēļas notikumi pasaulē

Francija otrdien lūgusi ES dalībvalstis sniegt atbalstu tās militārajām operācijām ārvalstīs un palīdzēt cīņā ar teroristisko grupējumu Islāma valsts Sīrijā un Irākā. Šī ir pirmā reize, kad dalībvalsts pieprasījusi iedarbināt ES līguma 42-7.pantu, kas tiek pielīdzināts NATO līguma 5.pantam. Tas paredz dalībvalstu solidaritāti ārēja uzbrukuma gadījumā. NATO amatpersonas paudušas, ka alianse ir gatava darītu visu nepieciešamo, lai pretdarbotos teroristu grupējumam. 

Krievijas pasažieru lidmašīnas katastrofu 31.oktobrī Ēģiptē neilgi pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas tik tiešām izraisījis teroristu uzbrukums, apstiprinājis Krievijas Federālais drošības dienests. Lainerī bijusi ievietota paštaisīta bumba ar aptuveni kilogramu trotila. Atbildību uzņēmušies teroristi, kas saistīti ar grupējumu Islāma valsts.

Pentagons ir «pamatoti pārliecināts», ka bezpilota lidaparāta uzlidojumā  likvidēts Islāma valsts bende, kas zināms kā Džihādists Džons. ASV armija dienu pirms Parīzes terorakta Sīrijā, Islāma valsts nosacītajā galvaspilsētā Rakā, rīkoja uzlidojumu, lai likvidētu Džihādistu Džonu, kurš pilda ķīlnieku slepkavas lomu teroristu izplatītajos videoierakstos.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu