Igauņu «jaunais Skype» • IR.lv

Igauņu «jaunais Skype»

5
Bogdans Daņiļuks.

Par starptautiskas naudas pārskaitījumu platformas TransferWise tehnisko izstrādi atbildīgais ukrainis Bogdans Daņiļuks (29) neskaita miljonus, bet atgādina kompānijas mērķi – izmainīt pasauli

Igauņu start-up uzņēmums TransferWise ir jaunākais ziemeļu kaimiņu veiksmes stāsts, kura novērtējums nesen sasniedzis miljardu dolāru. Vairākos finansējuma piesaistes raundos idejas autori, divi igauņi – Tāvets Hinrikus un Kristo Kērmans – ieguvuši aptuveni 100 miljonus dolāru sava uzņēmuma attīstībai, tajā skaitā no tādām biznesa haizivīm kā Virgin dibinātājs Ričards Brensons, pirmais Facebook investors Pīters Tīls, PayPal līdzdibinātājs Makss Levčins un Citigroup bijušais vadītājs Vikrams Pandits.

TransferWise ideja radās Londonā 2010.gadā, kur Kristo Kērmans strādāja par finanšu konsultantu. Daļu algas viņš pārskaitīja uz mājām, un šī šķietami vienkāršā operācija atņēma viņam 3-5% summas ikreiz, kad Anglijā nopelnītās mārciņas tika pārvērstas eiro viņa bankas kontā Igaunijā. Savukārt Tāvets Hinrikus, kas pazīstams arī kā pirmais Skype darbinieks, pelnīja eiro, taču viņam bija nepieciešamas arī mārciņas. Abiem radās risinājums – Kristo pārskaitīja Tāveta britu kontā mārciņas, bet pretī no viņa saņēma eiro pārskaitījumu savā Igaunijas kontā. Un viņiem dzima ideja šādu pakalpojumu piedāvāt arī citiem.

Rezultātā 2011.gada beigās tika radīta interneta platforma, ar kuras palīdzību iespējams veikt starptautiskos valūtu maiņas maksājumus, komisijā atstājot tikai 0,5% no summas, nevis banku prasītos 3-5%. Konvertācija notiek pēc Forex valūtu maiņas kursa.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu