«NATO 5.panta saistības uztveram ļoti, ļoti nopietni» • IR.lv

«NATO 5.panta saistības uztveram ļoti, ļoti nopietni»

6
Nensija Petita: «Daudzi kļūdaini domā, ka bēgļi uzliks milzīgu slogu saņēmējvalstu tautsaimniecībai, bet patiesībā tā nav. Bēgļi grib strādāt, viņi dod ieguldījumu sabiedrībai, maksā nodokļus. Viņi bieži ir no vidusšķiras, daudzi ļoti labi izglītoti.»
Pauls Raudseps

ASV vēstniece: sankcijas pret Krieviju turpināsim, līdz tā izvāksies no Krimas

Kopš 8.septembra, kad viņa iesniedza akreditācijas vēstuli Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, ASV vēstniece Latvijā ir Nensija Petita (Nancy Pettit). Viņa vairākkārt bijusi amatos mūsu reģionā, to skaitā ASV vēstniecībā Maskavā gan astoņdesmitajos, gan deviņdesmitajos, gan arī jaunā gadsimta pirmajā desmitgadē, bet no 2008. līdz 2010.gadam strādāja ASV vēstniecībā Kijevā. Savu pirmo interviju Latvijā viņa nolēma sniegt žurnālam Ir.

ASV vēstniecības mājaslapā ir video, kurā jūs runājat latviski, savā pirmajā pieņemšanā arī teicāt uzrunu latviski. ASV velta lielas pūles, lai šeit dienošie diplomāti iemācītos latviski. Pastāstiet, kā jums ar to gāja.
Es sāku mācīties latviešu valodu apmēram trīs vai četrus mēnešus pēc tam, kad tiku nominēta šim amatam – mācījos stundu vai divas dienā. Jūnijā sāku pilna laika valodas mācības, jo biju nolēmusi ierakstīt savu iepazīšanās video latviski. Mans vīrs, ASV vēstnieks Moldovā, savu iepazīšanās video bija ierakstījis rumāņu valodā, un tas manī radīja nelielu sacensības garu. Nodomāju – lieliska ideja! Vienīgi iemācīties latviešu valodu ir daudz grūtāk, man tiešām tam bija jāvelta visi spēki.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu