Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6
Ungārija pabeigusi būvēt 175 km garo žogu, tādā veidā pilnībā noslēdzot savu robežu ar Serbiju, caur kuru pēdējās nedēļās ieplūda vislielākais patvēruma meklētāju un citu imigrantu skaits. Līdzīgu dzeloņstiepļu vairogu ungāri plāno celt arī uz robežas ar Rumāniju, bažījoties, ka migranti ātri vien mainīs savu maršrutu.

Nedēļas notikumi pasaulē

ES iekšlietu ministri nav spējuši vienoties par saistošām kvotām 120 000 bēgļu sadalei. Pie šā jautājuma atgriezīsies oktobrī. Dalībvalstis apstiprinājušas militāras operācijas sākšanu pret cilvēku kontrabandistiem Vidusjūrā, iznīcinot pat kuģus. Uz ES visvairāk apdraudētajām ārējām robežām tiks nosūtītas ES robežaģentūras Frontex ātrās reaģēšanas vienības. Tikmēr vairākas Eiropas valstis – Vācija, Austrija, Čehija, Ungārija -, kurās pēdējā laikā ienākuši tūkstošiem bēgļu, paziņojušas par robežkontroles atjaunošanu uz laiku.

Ungārijas prokuratūra ierosinājusi krimināllietu pret tīmekļa telekanāla N1TV žurnālisti Petru Lāslo, kas, spriežot pēc videomateriāliem, no robežpolicijas bēgošo nelegālo imigrantu pūlī vienam cilvēkam iespērusi, bet kādam citam pielikusi priekšā kāju. N1TV galvenais redaktors paziņoja, ka Lāslo atbrīvota no darba «20 minūtes» pēc video parādīšanās tīmeklī. N1TV ir tuvs opozīcijas galēji labējai partijai Jobbik.

Krievija uz Sīriju nosūtījusi artilērijas ieročus un septiņus tankus, kā arī būvē skrejceļu, kas spēs uzņemt lielas lidmašīnas. Par to satrauktas ASV. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs teica, ka Maskavas un Damaskas militāri tehniskā sadarbība ir vērsta uz cīņu ar terorismu un turpināsies.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu