Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

5
Sicario: Narkokarš
Kristīne Simsone

 


oooo
 Sicario: Narkokarš. Lai arī savā ziņā konvencionāla un vietām paredzama, trilleru žanrā Sicario ir jēdzīga narkotiku drāma. Izkoptā stilā veidots kanādiešu režisora Denī Vilnēva darbs, kura lielākais trumpis ir intriģējoši kāpinātā spriedze. Vilnēvs to panāk ar psiholoģiskiem knifiem, nevis, kā vairums Holivudas trilleru, ar izskaitļotu pārspīlējumu virkni. Galvenajā lomā – skarba, pārliecinoša Emīlija Blanta. Kino no 18.septembra.

oo Eizenšteins Gvanahvato / Eisenstein in Guanajuato. Režisora Pītera Grīneveja apsēstība ar kinomilzi Sergeju Eizenšteinu diemžēl ir rezultējusies vārgulīgā kinodarbā. Iecere dokumentēt Eizenšteina ceļojumu uz Meksiku kā seksualitātes un radošas atmodas laiku ir pieņēmusi saraustītas, haotiskas filmas veidolu. Erotisko pikantēriju virknējums Grīnevejam raksturīgajā vizuālajā nevainojamībā diemžēl par pašu Eizenšteinu, viņa dzīvi un darbus ietekmējušo Meksikas pieredzi vēsta nepiedodami maz. No 19.septembra.

ooo Gulēt ar citiem cilvēkiem / Sleeping With Other People. Romantiska komēdija, kas, šķiet, ir frišāka par vairumu žanra līdzinieču, turklāt arī satura ziņā mazāk izkalkulēta, ļaujot stāstā ielauzties arī cilvēcīgām sirsnības pazīmēm. Citādi – lielpilsētas pastāsts par attiecībām un pašdestruktīvu, hronisku krāpšanu, kas pasniegts nenogurdinošā izklaides formātā. No 18.septembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu