Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

2
Kāds sīriešu bēglis skaita lūgšanu pēc izkāpšanas Lesbas salā. No Turcijas uz Grieķiju viņš pārpeldēja piepūšamā gumijas laivā.

Nedēļas notikumi pasaulē


Austrija un Vācija plāno pakāpeniski atcelt īpašo robežšķērsošanas procedūru,
kas ļauj tūkstošiem migrantu iebraukt šajās valstīs no Ungārijas. Turpmāk tās pieturēsies pie principa, ka migrantiem, kuri iebrauc ES, jāreģistrējas un lūgums par bēgļa statusa piešķiršanu jāiesniedz tajā valstī, kurā viņi ir iebraukuši. Vācijas iekšlietu ministrs paziņojis, ka pēdējo dienu lēmums uzņemt tūkstošiem migrantu bijis ārkārtas situācijas diktēts izņēmums. Tikmēr Vācijas valdība nolēmusi atvēlēt sešus miljardus eiro imigrantu uzņemšanai.

ASV ieviesušas jaunas sankcijas pret vairākiem Krievijas uzņēmumiem, kas pārkāpuši vienošanos par kodolieroču neizplatīšanu Irānai, Sīrijai un Dienvidkorejai. Tā sauktajā melnajā sarakstā iekļuvuši arī uzņēmumi no Ķīnas, Ziemeļkorejas, Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Sīrijas, Sudānas, Irānas un Turcijas. Jaunajā «melnajā sarakstā» pievienotas vairākas Krievijas uzņēmuma Rosņeftj meitasfirmas un vairākas ostas Krievijas anektētajā Krimā. Arī Eiropas Savienība pagarinājusi sankcijas pret Krieviju līdz 2016.gada martam.

Uz Eiropu vēlas tikt Kremļa galvenais propagandists informācijas aģentūras Rossija segodņa ģenerāldirektors Dmitrijs Kiseļovs, kas Eiropas Savienības (ES) Tiesā iesniedzis prasību pret ES Padomi, kas viņu iekļāvusi «melnajā sarakstā». Kiseļovs pieprasa atcelt lēmumu par iekļaušanu sankciju sarakstā sakarā ar notikumiem Ukrainā un kompensēt «atbilstošos izdevumus».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu