«Tiekamies Rio!» • IR.lv

«Tiekamies Rio!»

2
Ainars Bagatskis.

Lai rūdītu garu, Latvijas basketbola izlase staigā pa stikliem, un treneris Ainars Bagatskis zina – Eiropas čempionātā visu izšķirs pašatdeve laukumā

Prezidents var mierīgi ieraut un atvilkt elpu, jo šonedēļ populārākais cilvēks Latvijā ir basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis. Var teikt, ka basketbols atgriežas savā šūpulī – 1935.gadā latvieši kļuva par pirmajiem Eiropas čempioniem, 1937.gadā Rīgā notika otrais Eiropas čempionāts, bet sestdien Rīga atkal uzņems Eiropas čempionāta priekšsacīkšu grupu. Kopā ar Latviju tajā ir Beļģija, Lietuva, Čehija, Ukraina un Igaunija. Izslēgšanas posmā (astotdaļfinālā) iekļūs četras labākās izlases. Finālisti uzreiz kvalificēsies olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro, un vēl piecas izlases saglabās izredzes nokļūt Rio. 

Ar Bagatski tiekamies sestdienā pēc rīta treniņa Arēnā Rīga. Diena saplānota pa minūtei, jo paralēli viņš ir galvenais treneris Krievijas klubam Nizhny Novgorod, kas trenējas Rīgā. «Tāda ir dzīve – Latvija nevar atļauties atbrīvoto izlases treneri un maksāt astronomiskas summas. Treneri iztiku pelna klubos, un esmu pateicīgs komandai, kas neliek šķēršļus darbam Latvijā. Protams, to esmu nopelnījis ar triju gadu darbu un rezultātiem. Viņi man uzticas.»

Latvijas izlasei pašlaik ir kupls un jaudīgs treneru kolektīvs – arī Ainārs Zvirgzdiņš, Roberts Štelmahers, Artūrs Štālbergs, Viktors Lācis, Mārtiņš Martinsons. «Man apkārt tiešām ir visi labākie treneri, kas spēj cits citu papildināt. Komanda ir ideāla. Jā, reizēm karsti strīdamies, taču kopumā visiem ir līdzīgs basketbola redzējums.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu