Sekot laika garam • IR.lv

Sekot laika garam

2
Aldis Pauliņš ir pazīstams kā sociologs, taču līdz šim publiski nav iztirzāta kāda cita viņa darbības sfēra — kā pats formulē, specializējies «grūtībās nonākušu uzņēmumu sakārtošanas, saimnieciskās darbības stabilizēšanas» jautājumos
Indra Sprance

Jaunais Latvijas Radio valdes priekšsēdētājs Aldis Pauliņš ilgi atliktajā Ir intervijā ieskicē sabiedriskā medija vīziju, skaidro savas politiskās simpātijas un darbošanos sfērā, kas līdz šim nav publiski iztirzāta. Izrādās, Pauliņa ceļi biznesā ir krustojušies ar ietekmīgiem uzņēmējiem un arī maksātnespējas administratoru cunfti

Sociologs, pētījumu aģentūras Factum Group vadītājs Aldis Pauliņš ir vispiemērotākais Latvijas radio (LR) vadītājs – tā pērn pirms Ziemassvētkiem nolēma Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome. Lai arī Pauliņš konkursā startēja nevis uz radio vadītāja, bet valdes locekļa amatu programmu attīstības jautājumos, kur novērtējumā zaudēja savai konkurentei Sigitai Kirilkai, padome izlēma radio vadību uzticēt viņam. 

Konkursa rezultāti bija pārsteigums LR darbiniekiem. Necaurspīdīgais process, Pauliņa pieredzes trūkums mediju darbā un neskaidrība par jaunās valdes vīziju mudināja 179 radio darbiniekus atklātā vēstulē apšaubīt padomes deklarētā mērķa – atrast spēcīgāko radio vadītāju – sasniegšanu un pieprasīt jaunu konkursu. Taču tā nenotika, janvārī jaunā valde Alda Pauliņa vadībā stājās pie LR stūres.

Pauliņš ir pazīstams kā sociologs, taču līdz šim publiski nav iztirzāta kāda cita viņa darbības sfēra – kā pats formulē, Pauliņš ir specializējies «grūtībās nonākušu uzņēmumu sakārtošanas, saimnieciskās darbības stabilizēšanas» jautājumos. Uzņēmumu reģistra informācija liecina, ka Pauliņš dažādos amatos pabijis 20 uzņēmumos, daļai no tiem bijis tieši vai pastarpināti kapitāldaļu īpašnieks. Atsevišķi uzņēmumi veikuši maksātnespējas procesu, pēdējie lielākie no tiem ietilpst Kolonnas grupā. Par šīs uzņēmējai Ievai Plaudei Rēlingerei piederošās grupas maksātne-spējas procesa īpatnībām Ir vēstīja jau pirms trim gadiem – toreiz atklājām dīvainas sakritības, kas izskatās pēc koruptīvām shēmām un rada aizdomas, ka Kolonnas saimnieki ārzonās slapstās no parādu piedzinējiem un nebūt nav zaudējuši kontroli pār biznesu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu