Eiropas komisārs ir pret ekonomisko migrantu uzņemšanu • IR.lv

Eiropas komisārs ir pret ekonomisko migrantu uzņemšanu

22
Bēgļi mazgājas Budapeštas austrumu dzelzceļa stacijā, kur viņiem iekārtots īpašs ūdens krāns. Foto: AFP/LETA

Vācija dažās Eiropas valstīs ierosinājusi izveidot bēgļu reģistrācijas centrus

Eiropas Savienības komisārs migrācijas jautājumos Dimitris Avramopuloss solījis sākt cīņu pret cilvēku kontrabandistiem, kuri uz Eiropu nelikumīgi pārved migrantus, ziņo BBC. Avramopuloss paziņojis, ka tos migrantus, kuri ES ierodas tikai ekonomisku iemeslu dēļ, nosūtīs atpakaļ uz mītnes zemi.

Vienlaikus, pēc viņa teiktā, desmitiem tūkstoši bēgļu, kas glābjas no karadarbības dzimtenē, ir tiesības palikt Eiropā, un daudzas valstis var darīt vairāk, lai viņiem palīdzētu. Viņš arī atzina, ka migrācijas problēmas Eiropas ietekmēs vēl daudzus gadus.

Patlaban migrantu skaits, kas drūzmējas pie Eiropas Savienības robežām, sasniedzis rekordskaitli – tie ir 107,5 tūkstoši cilvēku. Tas ir lielākais skaits migrantu kopš 2008.gada, kad ieviesa migrantu skaitīšanu.

Tikmēr Vācija dažās Eiropas valstīs ierosinājusi izveidot bēgļu reģistrācijas centrus. Par to paziņojusi Vācijas kanclere Angela Merkele tikšanās laikā ar Francijas prezidentu Fransuā Olandu, vēsta BBC.

Pēc Merkeles teiktā, ES jau notikusi vienošanās šādus centrus izveidot Grieķijā un Itālijā, kur ierodas visvairāk migrantu. Turklāt šādu centru celtniecībai jābeidzas jau šogad. „Vilcināties nedrīkst,” teica kanclere.

Arī Olands atbalstījis Merkeles priekšlikumu, norādot, ka migrācija ir visas Eiropas problēma. Specializēti centri, teica Olands, nodarbosies ar visu migrantu reģistrāciju. Turklāt viņš norādīja, ka nepieciešams atšķirt tos bēgļus, kuri ierodas, meklējot patvērumu, no nelegālajiem imigrantiem, kuri, viņaprāt, ir „absolūti nepieņemami”.

Arī ASV nākamgad plāno uzņemt 5000 līdz 8000 sīriešu bēgļu, pirmdien paziņoja amatpersonas. ASV Valsts departamenta preses sekretārs Džons Kērbijs pavēstīja, ka ANO Bēgļu aģentūra vēlas pārsūtīt uz ASV 15 000 sīriešu bēgļu. Decembrī Vašingtona ziņoja, ka uzņēmusi 9000 ANO pārsūtītos bēgļus.

 

Komentāri (22)

lno 25.08.2015. 09.25

Eiropas komisārs ir pret ekonomisko migrantu uzņemšanu

______________________________

Nacists un rasists:)

+8
-5
Atbildēt

0

lno 25.08.2015. 12.55

Igaunija norobežosies no Krievijas ar trīs metrus augstu žogu

+4
-3
Atbildēt

0

zanE. 25.08.2015. 11.33

….hmmm….interesanti, no kurienes MM ņēmuši tulkojumu ziņai, kuru izplata publiskajā telpā?….

…ir apstiprināta EIROPAS PROGRAMMA MIGRĀCIJAS JOMĀ…kurā minēts:

– ” ES instrumentu izmantošana, lai palīdzētu valstīm, kuras ģeogrāfiskā stāvokļa dēļ pirmās saskaras ar migrāciju

Tiks darīts vairāk, lai sniegtu tūlītēju palīdzību dalībvalstīm, kuras ģeogrāfiskā stāvokļa dēļ pirmās saskaras ar migrāciju.

Vispirms Komisija izveidos jaunu pieeju (t. s. “Hotspot”), saskaņā ar kuru Eiropas Patvēruma atbalsta birojs, Frontex un Eiropols ar dalībvalstīm, kas ģeogrāfiskās atrašanās vietas dēļ pirmās saskaras ar migrāciju, sadarbosies uz vietas, lai ātri identificētu un reģistrētu ieceļojošos migrantus un noņemtu pirkstu nospiedumus. Aģentūras papildinās cita citas darbu. Patvēruma pieprasītājus nekavējoties novirzīs uz patvēruma procedūru, kur EASO atbalsta grupas palīdzēs iespējami ātri apstrādāt patvēruma pieprasījuma lietas. Attiecībā uz tiem, kuriem aizsardzība nav nepieciešama, Frontex palīdzēs dalībvalstīm koordinēt nelikumīgo migrantu nosūtīšanai atpakaļ. Eiropols un Eurojust palīdzēs uzņēmējai dalībvalstij izmeklēšanās, kuru mērķis ir likvidēt nelegālās migrantu kontrabandas un cilvēku tirdzniecības tīklus.

Darbs partnerībā ar trešām valstīm ar migrāciju saistīto problēmu risināšanai izcelsmes posmā

ES var veikt arī tūlītējus pasākumus pašos izcelsmes un tranzīta reģionos. Komisija un Eiropas Ārējās darbības dienests (EĀDD) sadarbosies ar partnervalstīm, lai ieviestu stingrus pasākumus ar mērķi nepieļaut bīstamos pārbraucienus.

Pirmkārt, ES būtu jāpalielina atbalsts valstīm, kuras uzņem visvairāk pārvietoto bēgļu. Tiks izveidotas vai padziļinātas reģionālās attīstības un aizsardzības programmas, vispirms Ziemeļāfrikā un Āfrikas ragā, bet esošā programma Tuvajos Austrumos tiks paplašināta. 2015. un 2016. gadā tiks darīti pieejami 30 miljoni euro, kurus būtu jāpapildina arī dalībvalstu ieguldītiem līdzekļiem.

Otrkārt, līdz gada beigām tiks izveidots daudzfunkcionāls izmēģinājuma centrs Nigērā. Sadarbojoties Starptautiskajai Migrācijas organizācijai (IOM), UNHCR un Nigēras iestādēm, centros tiks sniegta informācija, vietējā aizsardzība un mītnesvietas maiņas iespējas tiem, kam tas nepieciešams. Šādi centri izcelsmes vai tranzīta valstīs palīdzēs veidot reālistisku priekšstatu par migrantu pārbraucienu iespējamo izdošanos un nodrošināt palīdzību brīvprātīgas atgriešanās iespējās nelikumīgajiem migrantiem.

Treškārt, migrācija kļūs par atsevišķu komponentu kopējās drošības un aizsardzības politikas misijās, kuras jau norisinās tādās valstīs kā Nigēra un Mali – tiks pastiprināta šo misiju robežpārvaldības sadaļa. Rudenī Maltā par šiem jautājumiem tiks organizēta galotņu tikšanās ar nozīmīgākajiem partneriem, tostarp Āfrikas Savienību, lai kopā ar reģiona valstīm izstrādātu kopīgu pieeju, kā novērst nelikumīgās migrācijas cēloņus, nelegālo migrantu kontrabandu un cilvēku tirdzniecību un kā aizsargāt tos, kuriem tas nepieciešams.

Šis darbs tiks cieši saistīts ar plašākām politiskām iniciatīvām stabilitātes veicināšanai. Īpaši svarīga ir Augstās pārstāves/Komisijas priekšsēdētāja vietnieces darbība situācijas risināšanai Lībijā, pilnībā atbalstot ANO vadītos centienus veicināt nacionālās vienotības valdības izveidi. Pastāvīgajiem centieniem risināt krīzi Sīrijā ir piešķirti 3,6 miljardi euro gan humānajam, stabilizācijas un attīstības atbalstam Sīrijā, gan arī palīdzībai Sīrijas bēgļiem tādās valstīs kā Libāna, Jordānija, Turcija un Irāka. Šīs ir tikai dažas no vispamanāmākajām politiskajām krīzēm, kuras turpmākajos mēnešos dziļi ietekmēs migrāciju uz ES. Liela uzmanība tiks pievērsta arī austrumu partneriem, Rietumbalkāniem un Āzijai, stiprinot esošos sadarbības satvarus.”

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/LV/TXT/?uri=CELEX:52015DC0240

….ja Eiropas komisārs izliekas par to neko nedzirdējis, tad….tas atgādina šī rīta Kola(NA) uzstāšanos LNT rīta ziņu raidījumā, kurā viņš centās apgalvot, ka Latvijā NAV(!) izstrādāta integrācijas programma….lai gan integrācijas jautājumos tiešais atbildīgais un koordinators ir Kultūras ministrija, kas vairāk kā 4 gadus atrodas tiešā NA pārraudzībā….

+3
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu