Polijā atrasts 1945.gadā pazudušais nacistu ''zelta'' vilciens • IR.lv

Polijā atrasts 1945.gadā pazudušais nacistu ”zelta” vilciens

12
Foto: infoblizzard.com

Atradēji vēlas saņemt 10% no vilciena vestās kravas vērtības

Divi cilvēki Polijā paziņojuši, ka ir atraduši teiksmaino nacistu dārgumu vilcienu – pilnu ar zeltu, dārgakmeņiem un ieročiem, kas 1945.gada pavasarī pazudis netālu no Polijas pilsētas Vroclavas Ksjonžas pils apkārtnē, kad tuvojās padomju armijas spēki. Tā, atsaucoties uz poļu medijiem, vēsta raidsabiedrības BBC.

Abi atradēji vēlas 10 procentus no vilciena satura vērtības, kas viņiem pienākoties pēc likuma, informē Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.lv. Tiek lēsts, ka 150 metru garajā vilcienā var būt līdz pat 300 tonnām zelta.

Informāciju pārbaudaa policija, ugunsdzēsēji, armiju un pārstāvji no prokuratūras, kā arī Valbžihas apgabala advokātu birojs, kurā bija pieteikušies noslēpumainie atradēji – polis un vācietis, informē poļu medijs “Walbrzych24.com”.

Vietējie varas pārstāvji pēc sensacionālās ziņas organizējuši sanāksmi, lai nodrošinātu kārtību tuvākajā apkārtnē. Pagaidām konkrēta iespējamā vilciena atrašanās vieta nav nosaukta, taču Polijas amatpersonas norādījušas -tam jānotiek tuvākajā laikā un ilgāka atlikšana ir pretlikumīga.

Komentāri (12)

Austras koks 20.08.2015. 21.58

Kā Polijā uz 70 gadiem var pazust vilciens? Kas, Polijā ir kādi mūža meži ar izbūvētiem veciem sliežu ceļiem, ko neviens neapmeklē? Īsti nesaprotu :)

+5
-1
Atbildēt

1

    fretka > Austras koks 21.08.2015. 09.24

    Pagaidām vienīgais šīs ziņas kompetentais avots ir Valbžihas advokāts Jaroslavs Hmeļevskis, pie kura vērsušies anonīmie “atradēji”. Viņš intervijā portālam Onet norāda, ka apgalvojumi par zeltu ir mediju pīle, jo “atradēju” iesniegumā par kaut kādām vērtslietām nav ne vārda, ir pieminēts tikai vācu bruņuvilciens.

    http://wiadomosci.onet.pl/wroclaw/kim-sa-lowcy-skarbow-ktorzy-wpadli-na-trop-zaginionego-pociagu-na-dolnym-slasku-czy/f19pbx

    Arī “superkompetentā” krievu ziņu aģentūra RIA Novosti varētu būt rūpīgāka Lejassilēzijas apdzīvotās vietas Książ nosaukuma transkripcijā. Latviski tā būs Ksjonža, bet krieviski – Ксенж.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

Charlie Hebdo 20.08.2015. 22.39

Kāds stulbums? Piecu gadu laikā atradēji bez grūtībām varēja realizēt visu zeltu un par 25-40% atmazgāt naudu. Nebūtu nacisti turējuši to zeltu, varbūt, laicīgi būtu pabeigušu bumbu, noslaucījuši no zemes virsas Maskavu un Ļeņingradu un piespieduši ASV, Franciju un Lielbritāniju pakārt savējos kara kurinātāju, prokremliskos izdzimteņus.

+1
-2
Atbildēt

6

    kristaps_freimanis > Charlie Hebdo 21.08.2015. 09.54

    “Piecu gadu laikā atradēji bez grūtībām varēja realizēt visu zeltu un par 25-40% atmazgāt naudu. ”

    ===

    Aha, protams. Piecu gadu laikā legalizēt ~ 10 miljardus EUR…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Charlie Hebdo > Charlie Hebdo 21.08.2015. 23.10

    aivarsk

    un transportēt kaut vai 100 kilo zelta uz Taizemi.

    Pietiek tikai pirmos 100 kg nogādāt Stambulā, lai bilde kļūtu pavisam citāda. Pirmā tonna turpat aizies kā smērēta un pēc tam, kopā ar ābolu kravu ar kuģi aizceļos arī 10 tonnas uz Bankoku.

    Saņemt un legalizēt visus 70% ir pilnīgi reāli, redzēsi, kā Citadeles un LM andelētājiem uzradīsies radinieki, kas atstājuši vairāku miljonu dolāru mantojumu Nauru vai Bolīvijā.

    Atrakt tuneli, kas nav bijis pakļauts zemestrīcei, kā nemetās un par pirmiem 10 kg nopirkt visu zemi, bet arī 300 t nav daudzums, ko slepus nevarētu izvest ar kamieļiem naktīs.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Voldemārs Odišvili > Charlie Hebdo 02.10.2015. 23.46

    Pirmā tonna turpat aizies kā smērēta

    ………………….

    Jus tik parliecinosi par to spriedelejiet – uzreiz redzams, ka nodarbojieties ar to jau kops bernibas, vai ne?!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Charlie Hebdo > Charlie Hebdo 21.08.2015. 11.01

    kristaps_freimanis

    Tikai viena no naudas atmazgāšanas shēmām, pavisam prasta. Māris Gailis, kurš pie Laventa strādāja par Latvijas premjeru, kopā ar draudziņu, Eiženu Cepurnieku viesnīcā Hotel de Roma(pašā dārgākā vietā) atvēra Swatch(lēti skolēnu pulksteņi) veikalu. Fiktīvi tos tirgojot un ciešot zaudējumus, Gailis atmazgāja pamatīgu piķi un no Laventa izsūtāmā pārvērtās par “respektablu” uzņēmēju. Tādus veikaliņus var atvērt tūkstošiem.

    Fiktīvi tirgojot kompūteru programmas un tehnoloģijas atmazgāt var triljonus.

    Ja uztrauc zelta realizācija, Turcijas, AAE, Taizemes, Honkongas, Singapūras juvelierrūpnīcas periodiski nelegāli iegādāsies pa tonnai zelta, ja tā cena būs 5% zem biržas cenas, bet Sultāni, Emīri un Karaļi un daudzu valstu valdības to nopirks visu uzreiz un vēl palīdzēs legalizēt līdzekļus.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    aivarsk > Charlie Hebdo 21.08.2015. 14.36

    Naudas mazgāšana ir sīkums. Grūtāk ir atrakt tuneli, nevienam nezinot un transportēt kaut vai 100 kilo zelta uz Taizemi. Par daudz risku. Labāk saņemt 10% legāli, nekā 30% nelegāli.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    aivarsk > Charlie Hebdo 21.08.2015. 00.20

    Viņi zina vietu, bet nav atrakuši vilcienu.Lai atraktu vajag darbaspēku, tehniku utt. tad atkal nāktos daudzus apklusināt.

    Tāpēc nākas iesaistīt valsti.Tāpat jau visu nenotērēt mūža laikā :)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu