"KVV Liepājas Metalurgs" gatavs šogad ražošanu palielināt par 30-40% • IR.lv

“KVV Liepājas Metalurgs” gatavs šogad ražošanu palielināt par 30-40%

41
Metalurģijas ražotnē. Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

Ukrainas investori vienojušies par kopēju darba grupu ar valdību

Uzņēmums “KVV Liepājas metalurgs” ir gatavs līdz šī gada beigām ražošanas apjomus palielināt par 30-40%, tā šodien pēc Lielo un stratēģiski nozīmīgo investīciju projektu koordinācijas padomes sēdes sacīja Ukrainas investora “KVV Group” līdzīpašnieks Jevgēņijs Kazmins, vēsta aģentūra LETA.

Šodien sarunās ar valdības pārstāvjiem ir panākta vienošanās izveidot kopēju darba grupu, kuras mērķis būs sagatavot nepieciešamās izmaiņas likumos, lai veicinātu uzņēmuma attīstību un darbinieku skaita palielināšanu.

“Mēs no valdības neko konkrētu neprasām. Gribam tikai trīspusēju sadarbību starp rūpnīcu, valdību un investoriem. Valdība izprot pasaules metalurģijas problēmas un ir ieinteresēta uzņēmuma attīstībā. Valdībai tagad ir jāpieņem lēmumi, lai uzņēmums varētu palielināt darbinieku skaitu par 200 cilvēkiem – no tagadējiem 540 līdz 740 strādājošajiem,” sacīja Kazmins.

Kazmins sacīja, ka uzņēmums no valsts neprasa neko citu, kā tikai tādu pašu attieksmi pret metalurģijas uzņēmumiem kā citur Eiropā. Tas ļautu samazināt produkcijas pašizmaksu un konkurēt ar līdzīgiem uzņēmumiem Eiropā.

Uz jautājumu, vai un kad varētu tikt iedarbināta tērauda kausēšanas krāsns, Kazmins atbildēja, ka tas ir atkarīgs no risinājumiem, kurus izstrādās darba grupa. Tērauda kausēšanas krāsns iedarbināšana ļautu vairākas reizes palielināt ražošanas apjomus un nodarbināt kopumā 1200-1300 strādājošo.

Jautājumā par elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponenti (OIK) Kazmins skaidroja, ka šodien nekas jauns bez sen dzirdētiem solījumiem neesot saklausīts. Uzņēmums nevēloties neko īpašu, vien tikai to, lai attiecībā pret to tiktu piemērota pasaulē vispārpieņemtā prakse.

Jau ziņots, ka oktobrī AS “KVV Liepājas metalurgs” plāno ražošanas apjomus palielināt divkārt un sākt strādāt ar pilnu jaudu, bet tam ir vajadzīgs Latvijas valdības atbalsts, tā šorīt Latvijas Radio 1 teica uzņēmuma valdes loceklis Igors Talanovs. Iedarbinot otru velmēšanas cehu, darbā tiktu pieņemti 220 strādājošie un beidzot uzņēmums varētu sākt strādāt bez zaudējumiem, skaidroja Talanovs.

Taču uzņēmuma darbības plānam, kuru šodien “KVV Liepājas metalurgs” prezentēja valdībai, ir nepieciešams valsts atbalsts. Valdes loceklis skaidroja, ka citviet pasaulē – Polijā, Vācijā, Francijā – metalurģijas uzņēmumiem tā no valdībām netrūkstot.

Šodien, tiekoties ar valdību, “KVV Liepājas metalurgs” plānoja lūgt atbalstu energoefektivitātes, īpaši velmēšanas cehā, uzlabošanai. Ieguldot 1,5-2 miljonus eiro, produkcijas pašizmaksa samazinātos par 5-7 eiro tonnā. Tas palielinātu velmēšanas iekārtu efektivitāti un produkcijas konkurētspēju. Aktuāls jautājums esot arī obligātā iepirkuma komponente, kuras atlaidi “KVV Liepājas metalurgs” cer saņemt.

Uzņēmuma plānos ir pārprofilēt darbu uz produkcijas ar augstāku pievienotās vērtības ražošanu, piemēram, ražot produkciju kuģu būves industrijai. Talanovs sprieda – neesot cerību, ka pasaulē kopumā tik drīz atjaunosies celtniecības darbu apjoms tik lielā apmērā, kā tas bija pirms pieciem un desmit gadiem.

Problēma esot arī strādājošo vidējais vecums, kas patlaban esot 52 gadi, pauda Talanovs. Svarīgi ir apmācīt jaunos speciālistus tepat Latvijā, un šīs problēmas risinājumam arī nepieciešams valdības atbalsts.

Komentāri (41)

ierados 20.08.2015. 07.28

“Sadarbība ar valdību” nozīmē iedzīt valdību stūrī un daiļi noslaukt, ja kas. Vienmēr var šantažēt ar pāris tūkstošiem bezdarbnieku Liepājā. Vienmēr var pieprasīt no valdības lai rāpus lūdz Krieviju pirkt dārgo produkciju, kas nevienam nav vajadzīga. Valdība, turies tālāk no tādas “sadarbības” un izoperē to furunkuli pēc iespējas ātrāk. Lai nepūžņo un nesāp bezgalīgi. Tādus investorus patriekt ar smeļamā bedrē mērcētu bomi.

+3
0
Atbildēt

0

    Raicha > 20.08.2015. 09.33

    Liepājas Metālmurgs:)

    0
    0
    Atbildēt

    0

sniega_roze 19.08.2015. 22.08

Šitie laikam ir joprojām tie paši, kas iepriekš nebija painteresējušies, ka rentabli ražot neprot.

Varbūt pieņēmuši darbā finansistu…

+1
-1
Atbildēt

1

    Charlie Hebdo > sniega_roze 19.08.2015. 23.05

    sniega_roze

    Velmers un Prudentija visā Krievijā labākus neatrada, bet citur nemaz nemeklēja. Čekisti ir labi apguvuši nagu maukšanu, bet ar biznesu tiem galīgi neiet.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu