«Es demisiju nerakstīšu» • IR.lv

«Es demisiju nerakstīšu»

5
Laimdota Straujuma.
Pauls Raudseps

Premjerministre Laimdota Straujuma par krīzi koalīcijā, savām «sarkanajām līnijām» un Vienotības restartu

Pēdējās nedēļās, kopš Laimdota Straujuma devusies atvaļinājumā, publiski uzvirmo konflikti koalīcijā saistībā ar bēgļu uzņemšanu, un tiek spriests, vai Vienotības priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa necenšas panākt valdības krišanu, lai pati varētu kļūt par premjerministri.

Nacionālās apvienības līderi apliecinājuši, ka negrasās gāzt valdību, savukārt Zaļo un Zemnieku frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis izteicies, ka varētu atbalstīt Āboltiņas kļūšanu par premjerministri, un aicinājis koalīcijas partnerus rīkoties izlēmīgi: «Es gribētu teikt – kolēģi, kaut ko dariet! Vai nu NA, gāziet to valdību, lai ir labāka, kas kārtīgāk risina bēgļu jautājumus. Ja neapmierina esošā situācija, Vienotībai kaut kas jādara. Vai viņi tiešām maina valdību vai maina premjeri, vai ko. Tāda situācija kā pašreiz ilgi palikt nevar.» Savukārt ZZS «premjera kandidāts» Aivars Lembergs izteicies, ka politisku iemeslu valdības krišanai nav, bet esot personiski faktori: «Piemēram, cilvēks [premjerministre] nogurst vai viņam apnīk.»

Ko par nokaitēto situāciju saka pati premjerministre? Laimdota Straujuma piekrita Ir intervijā skaidrot savu nostāju, pirms koalīcija sanāk uz apspriedi 10.augustā, kad premjerministre atgriezīsies darbā pēc atvaļinājuma.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu