Pašvaldībai atdāvina lielāko daļu no īpašuma Zolitūdes traģēdijas vietā (papild.) • IR.lv

Pašvaldībai atdāvina lielāko daļu no īpašuma Zolitūdes traģēdijas vietā (papild.)

29
Sabrukušā "Maxima" lielveikala vieta Zolitūdē. Aizmugurē - SIA "Homburg Zolitude" īpašums. Foto: Zilgma Kukle, LETA

Atlikušie 30% domājamo daļu joprojām pieder SIA “Homburg Zolitude”

Rīgas dome otrdien pieņēma lēmumu pieņemt dāvinājumā no SIA “Tineo” tam piederošās teritorijas domājamās daļas Zolitūdes traģēdijas vietā.

SIA “Tineo” pieder 70% domājamo daļu no Zolitūdes traģēdijas vietā, Priedaines ielā 20, esošā īpašuma – autostāvvietas laukums, neliela telpa apakšzemes autostāvvietā un teritorija, kurā iepriekš atradās lielveikals, ziņo LETA.

Tuvāko dienu laikā tiks sagatavots un parakstīts dāvinājuma darījuma līgums.

Izdevumus par dāvinājuma līguma un nostiprinājuma lūgumu noformēšanu un nostiprināšanu zemesgrāmatā, arī kancelejas nodevu, samaksās Rīgas pilsētas pašvaldība. Domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR) skaidroja, ka šīs izmaksas nepārsniegs 2000 eiro. Noslēdzot līgumu, īpašums nonāks domes Īpašuma departamenta valdījumā.

Jau ziņots, ka Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) šodien tikās ar Lietuvas uzņēmuma “Maxima” akcionāriem, lai pārrunātu īpašumu Zolitūdes traģēdijas vietā, Rīgā, pārņemšanu pašvaldības īpašumā.

Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR) pastāstīja, ka departaments iepriekš abiem īpašuma Priedaines ielā 20 kopīpašniekiem – SIA “Tineo” un SIA “Homburg Zolitude” – nosūtījis vēstuli, kurā piedāvāja īpašumu maiņas darījumu. 23.jūlijā tika saņemta vēstule no SIA “Tineo”, kam pieder 70% domājamo daļu no Zolitūdes traģēdijas vietā, Priedaines ielā 20, esošā īpašuma – autostāvvietas laukums, neliela telpa apakšzemes autostāvvietā un teritorija, kurā iepriekš atradās lielveikals. Vēstulē sabiedrība izteica piedāvājumu pašvaldībai atdāvināt tiem piederošās daļas memoriāla izveidei traģēdijas upuru piemiņai.

Īpašuma departaments ir izvērtējis plānotā darījuma juridiskos aspektus, un otrdien ārkārtas domes sēdē tiks skatīts jautājums par dāvinājuma pieņemšanu, pastāstīja Burovs.

Pēc šīs vienošanās Īpašuma departaments kļūs par jauniegūtā īpašuma Priedaines ielā 20 valdītāju. Tikmēr atlikušie 30% domājamo daļu joprojām pieder SIA “Homburg Zolitude”. Pašvaldība plāno meklēt veidus, kā vienoties ar “Homburg Zolitude” par visa īpašuma iegūšanu.

Burovs skaidroja, ka pēc dāvinājuma pieņemšanas Īpašuma departamentam un SIA “Homburg Zolitude” teritorijas Priedaines ielā 20 attīstīšanas jautājumos turpmāk būs jāvienojas kā kopīpašniekiem.

Pēc darījuma apstiprināšanas ar domes lēmumu un attiecīgā līguma parakstīšanas pašvaldības pārstāvji plāno tikties ar biedrības “Zolitūde 21.11.” pārstāvjiem, lai pārrunātu iespējamu pagaidu memoriāla izveidi traģēdijas teritorijā. Pagaidu memoriāls varētu tikt izveidots līdz brīdim, kad Rīgas pašvaldībai izdosies vienoties par visa īpašuma Priedaines ielā 20 pārņemšanu savā īpašumā.

Pašlaik “Homburg Zolitude” departaments ir informējis, ka ir ar mieru izskatīt piedāvājumus, lai spriestu par īpašumu maiņas darījumu. Kā noprotams no uzņēmuma sniegtās informācijas, tas nav gatavs atkāpties no īpašuma bez kompensācijas, kas segtu ieguldījumus ēkā.

Rīgas Pilsētas īpašuma komitejā 6.jūlijā nolemts sākt nepieciešamos darbus, lai maiņas ceļā zemesgabalu Zolitūdes traģēdijas vietā, Priedaines ielā 20, Rīgā, iegūtu pašvaldības īpašumā. Patlaban tas pieder uzņēmumiem SIA “Homburg Zolitude” un SIA “Tineo”.

Rīgas pilsētas pašvaldība minētajā teritorijā plāno izveidot piemiņas vietu Zolitūdes traģēdijā cietušajiem, paredzot arī grozījumus Rīgas teritorijas plānojumā 2006.-2018.gadam un mainot minētajam nekustamajam īpašumam plānoto (atļauto) izmantošanu no dzīvojamās apbūves teritorijas uz apstādījumu un dabas teritoriju.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu