Jūrmalas festivāla Galā koncertā skanēs skaistākie Vīnes valši un operu ārijas • IR.lv

Jūrmalas festivāla Galā koncertā skanēs skaistākie Vīnes valši un operu ārijas

32
Publicitātes foto

Ar krāšņu programmu un izcilu mākslinieku piedalīšanos 26.jūlijā izskanēs pirmā Jūrmalas festivāla Galā koncerts.

Skaistākās ārijas dziedās Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš, Alisa Zinovjeva un Rebeka Tīma (Rebeca Teem), savukārt melodiskie Vīnes valši skanēs Jūrmalas festivāla orķestra izpildījumā.

Vakara programmā skanēs populārākās ārijas no Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni, Gaetāno Doniceti, Pjetro Maskaņji un Franča Lehāra operām, kā arī Jūrmalas festivāla orķestra izpildījumā skanēs par valšu karali dēvētā Johana Štrausa skaņdarbi. Pie orķestra diriģenta pults stāsies Tallinas operas galvenais diriģents Velo Pēns (Vello Pahn).

Jūrmalas festivāla Goda mākslinieks, tenors Aleksandrs Antoņenko šajā vakarā dziedās ārijas gan no operām “Otello”, “Toska”, “Manona Lesko” un citām, kā arī dziedot duetā ar pārējiem koncerta māksliniekiem.

Ar ārijām no operām “Makbets” un “Mīlas dzēriens” klausītājus priecēs baritons Egils Siliņš.

Latvijas debija šajā vakarā būs Aizkrauklē dzimušajai Alisai Zinovjevai, kura savu soprāna balsi skolojusi Romas “Santa Cecilia” konservatorijā un Milānas “Teatro alla Scala” akadēmijā. Zinovjeva dzīvo un strādā Itālijā un viņas repertuārā pārsvarā ir Dž.Verdi un Dž.Pučīni mūzika.

Britu jaunās dziedātājas Rebekas Tīmas vārds visbiežāk skanējis līdzās Vāgnera operām. Šajā vakarā viņas izpildījumā būs dzirdams fragments no Dž.Pučīni operas “Turandota”, kā arī vairāki dueti kopā ar Antoņenko, ar kuru kopā viņa vairākkārt ir uzstājusies arī agrāk.

Visi četri izcilie dziedātāji koncerta noslēgumā apvienosies kopīgā itāļu komponista Ernesto de Curtis dziesmā “Non Ti Scordar Di Me”.

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu