Propagandas demontētājs • IR.lv

Propagandas demontētājs

4
Jānis Sārts.
Aivars Ozoliņš

Krievija centīsies radīt Latvijā nestabilitāti, taču militārs konflikts pašlaik ir maz ticams, uzskata Jānis Sārts, jaunais NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra vadītājs

Ar Aizsardzības ministrijas valsts sekretāru Jāni Sārtu tiekamies Trusis kafe pagājušās nedēļas piektdienā uzreiz pēc negaisa ar krusu un valdības ārkārtas sēdes, kurā finanšu ministrs saņēma pilnvarojumu sarunām par aizdevumu Grieķijai. Tas līdzās budžetam rudenī varētu būt viens no saspīlējuma iemesliem valdībā, viņš pieļauj. Taču tad Sārts jau būs prom no ministrijas, kurā nostrādājis 21 gadu. 7.jūlijā valdība apstiprināja viņu NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra (STRATCOM) direktora amatā, un augustā viņš sāks darbu.

Jau pirms aizsardzības ministra Raimonda Vējoņa kļūšanas par Valsts prezidentu Sārts esot izlēmis, ka pēc Latvijas prezidentūras beigām, kad arī centra pašreizējais vadītājs un veidotājs Jānis Kārkliņš atgrieztos diplomāta darbā, būtu īstais brīdis «kaut ko mainīt» dzīvē. 

Vai nav bijusi doma par iesaistīšanos politikā? «Ticiet man, valsts sekretārs, kas septiņus gadus vērojis šo [politisko] vidi – nu, nav tā, ka būtu izteikta vēlme pārceļot uz to,» Sārts atzīst un arī vērtēt politiskās norises Latvijā sarunas gaitā stingri atturas. Daudz saistošāks viņam vienmēr šķitis «starptautiskais aspekts», tāpēc «pašreizējais likās loģisks ceļš».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu