Miris aktieris Omārs Šarifs • IR.lv

Miris aktieris Omārs Šarifs

33
Aktieris Omārs Šarifs. Foto: EPA/LETA

 

83 gadu vecumā miris leģendārs Holivudas aktieris, divu “Zelta globusu” ieguvējs un arī Oskara balvas nominants Omārs Šarifs, ziņo telekanāls “Al Arabiya”.

Aktieris, pēc viņa aģenta vēstītā, jau trīs gadus slimojis ar Alcheimera slimību. Aktiera nāves iemesls ir bijis infarkts, vēsta Dw.de.

Aktieris, īstajā vārdā – Mišels Demitris Šalhubs, dzimis 1932.gadā Ēģiptes pilsētā Aleksandrijā. 1954.gadā viņš sāka aktiera karjeru, nospēlējot pirmo lomu filmā “Elles debesis”, pēc tam filmējās citās ēģiptiešu filmās. Kopumā Omārs Šarifs filmējies gandrīz 120 filmās.

Pirmā filma, kurā Omārs Šarifs filmējās un kas bija angļu valodā, bija slavenā “Arābijas Lourens”. Šajā filmā viņš spēlēja Šarifa Ali lomu un par to tika nominēts Oskaram kā labākais otrā plāna aktieris. Par lomu viņš saņēma “Zelta globusa” balvu un pasaules slavu.

Otru “Zelta globusa” balvu viņš saņēma par doktora Živago lomu amerikāņu filmā, kas tika uzņemta 1965.gadā. Pēdējā filma, kurā viņš piedalījās, tika uzņemta 2013.gadā.

2003.gadā Venēcijas kinofestivālā viņš apbalvots ar “Zelta lauvas” balvu par savu ieguldījumu kino.

Aktieris pazīstams arī kā kāršu spēlmanis. Viņš rakstīja grāmatas un rakstus, bet 1992.gadā izveidoja savu datorspēli “Omar Sharif Bridge”.

 

Komentāri (33)

v_rostins 11.07.2015. 00.14

R.I.P. Domāju ikviens zināja šo lielisko aktieri.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu