Nīderlandes komisija nosūta MH-17 katastrofas rezultātu pārskata melnrakstu • IR.lv

Nīderlandes komisija nosūta MH-17 katastrofas rezultātu pārskata melnrakstu

32
Vēl šogad pavasarī no Ukrainas Nīderlandes izmeklētāji izveda nokritušās lidmašīnas atliekas, bet pēdējo upuru atliekas dzimtenē tika nogādātas šogad maijā. Foto: EPA/LETA

Tas nosūtīts septiņām valstīm, kas iesaistītas izmeklēšanā, galīgais pārskats būs oktobrī

Nīderlandes komisija, kas nodarbojās ar pērnvasar Ukrainā separātistu notriektās „Malaysia Airlines” pasažieru lidmašīnas izmeklēšanu, sagatavojusi pirmo pārskata variantu, ko nosūtījusi visām pusēm, kas bija iesaistītas traģēdijas izmeklēšanā. Sagaidāms, ka tās savas piezīmes iesniegs komisijai, vēsta Dw.de/AP.

Nīderlandes drošības padome nav atklājusi pārskata detaļas, taču paziņojusi, ka visi materiāli ir nosūtīti Malaizijai, Ukrainai, Krievijai, ASV, Lielbritānijai, Austrālijai un Nīderlandei. 60 dienu laikā tiek gaidīti komentāri par šiem materiāliem. Izmeklēšanas ziņojuma gala variants sagaidāms oktobra pirmajā pusē.

Lidmašīna reisā MH-17, kas lidoja no Amsterdamas uz Kualalumpuru Malaizijā, tika notriekta Ukrainā pagājušā gada 17.jūlijā. Lidmašīnā atradās 298 cilvēki, neviens no viņiem neizdzīvoja. Eksperti pieļauj, ka lidmašīna tika notriekta ar raķeti.

Kijeva paziņojusi, ka lidmašīna tika notriekta ar „zeme-gaiss” klases raķeti, kas tika izšauta no prokrievisko separātistu kontrolētās teritorijas. Savukārt Krievija paziņojusi, ka atbildība par šo traģēdiju jāuzņemas Ukrainas armijai.

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu