Ušakovs ar Krievijas prezidenta administrācijas vadītāju pārrunā sadarbību • IR.lv

Ušakovs ar Krievijas prezidenta administrācijas vadītāju pārrunā sadarbību

19
Rīgas mērs Nils Ušakovs. Foto: Ieva Lūka, LETA

Rīgas mērs devies uz Sanktpēterburgu, kur piedalās ekonomiskā forumā

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) ceturtdien ar Krievijas prezidenta administrācijas vadītāju Sergeju Ivanovu apspriedis abu valstu ekonomiskās un politiskās sadarbības aktualitātes, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Tikšanās notika Pēterburgas Starptautiskā ekonomikas foruma laikā, kura atklāšanā šodien piedalījās Rīgas mērs.

Santpēterburgā atklāto ekonomisko forumu britu BBC sauc par “krievu Davosu”. Šogad, neskatoties uz pasaules valstu un ES izsludinātajām sankcijām pret Krieviju, tā organizatori paziņojuši, ka piedalās plašs loks starptautisko pārstāvju un te tikšot slēgti nozīmīgi kontrakti.

Tiesa, ārvalstu viesu pulkā bez Rīgas mēra Ušakova tiek minēts bankrotējušās Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs, Kirgizstānas prezidents Almazbeks Atambajevs un Ķīnas Tautas Republikas Valsts padomes priekšsēdētāja vietnieks Čžans Gaoli.

Pēc medija vēstītā, tas patiesi ir labāk nekā pērn, kad ASV prezidenta Baraka Obamas administrācija Amerikas uzņēmējiem lika saprast, ka pēc Krimas okupācijas nav vēlama viņu līdzdalība šādā Krievijas rīkotā ekonomikas forumā.

Ušakovam plānota arī tikšanās arī ar Sanktpēterburgas gubernatoru Georgiju Poltavčenko, lai pārrunātu Rīgas dienu Sanktpēterburgā rīkošanu 2016.gadā, kā arī kopīgu projektu īstenošanu tūrisma, kultūras un ekonomikas jomās.

Ušakovs devies vizītē uz Sanktpēterburgu, lai piedalītos ikgadējā Starptautiskajā ekonomikas forumā, iepriekš informēja Rīgas dome. Uz Sanktpēterburgu Rīgas mērs devās trešdien un tur uzturēsies līdz 20.jūnijam.

17.jūnijā Ušakovs tikās ar Sanktpēterburgas likumdošanas sapulces priekšsēdētāju Vjačeslavu Makarovu. Tikšanās laikā tika parakstīts Saprašanās memorands starp Rīgas domi un Sanktpēterburgas likumdošanas sapulci.

Memorandā abas pilsētas vienojās veicināt sadarbību budžeta veidošanā un nodokļu politikā, pilsētas saimniecības un teritoriju izmantošanas jomā, vides aizsardzībā, sociālajā aprūpē, kultūrā un izglītībā, transporta nozarē un tūrisma jomā.

Darba vizītes gaitā Ušakovs piedalīsies arī Latvijas prezidentūras noslēguma pasākumos, kurus rīko Latvijas Ģenerālkonsulāts Sanktpēterburgā.

 

Komentāri (19)

rinķī apkārt 18.06.2015. 18.46

Kārtējo reizi jāatgādina, ka “Ušakova ārpolitika” nav tikai Ušakova personisko politisko simpātiju demonstrāciju akti. Ušakova komandējumus apstiprina Rīgas domes pozīcija, kurā darbojas tādi “politiķi” kā abi Ameriki, Aldermane, Baštiks utt

SC nekad nespētu noturēties pie varas Rīgā, ja šos kremlinus nebalstītu ” Gods kalpot Rīgai”. Nodevēju starp latviešiem diemžēl nekad nav trūcis.

+14
0
Atbildēt

1

    v_rostins > rinķī apkārt 19.06.2015. 00.42

    rinķī apkārt

    Ja viņus nebalstītu sugasbrāļi, ZRP(v), tad RD valdošās koalīcijas pocu anāli cietumā būtu izplēsti greipfrūta lielumā.

    Nodevēju starp latviešiem diemžēl nekad nav trūcis.

    Manus manum lavat.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

egīls 18.06.2015. 15.10

Kādu sadarbību? Vai jautājumā, ko Ušakova līgumpartneri no Jeģinaja Rossija nupat rosināja Krievijas domē – ka Latvijas neatkarības atzīšana bija noziegums?

+13
0
Atbildēt

0

ierados 18.06.2015. 16.28

Telekanālā “Dožģ” no Maskavas Ušakovs intervijā apzīmēja Rīgas telpu apkārt visai Latvijai. Tā kā, cienījamās dāmas un godātie kungi, puisim galvā sakāpis vismaz alternatīvais valsts premjers. Tas nekas, ka miētā sadarbība ir tāda pati kā mēness gaismā cepta vabole.

+11
0
Atbildēt

2

    v_rostins > ierados 18.06.2015. 16.51

    ierados

    Un Lemberga vadītā IeM un SAB ne ausis nepakustina

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    ierados > ierados 18.06.2015. 18.20

    Nav zināms, ko kurš nekustina, kamēr Lembergs demonstratīvi kustina.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu