Eiropraids notiks pie Vērmanes dārza • IR.lv

Eiropraids notiks pie Vērmanes dārza

33
Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzēvičs atbild uz žurnālistu jautājumiem par Eiropraida pasākumiem Rīgā. Foto: Edijs Pālens, LETA

“Antiglobālistiem” piedāvāts mainīt pasākumu norises vietu

20.jūnijā pie Vērmanes dārza notiks biedrības “Mozaīka” pieteiktais Eiropraids, savukārt biedrībai “Antiglobālisti” Rīgas pašvaldība piedāvās citu norises vietu – pie Vērmanes dārza Merķeļa ielā, pirmdien lemts sapulcē, kurā piedalījās Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR), tiesībsargājošo institūciju pārstāvji un pasākumu pieteicēji.

“Mozaīkas” pasākumam tiks nedaudz mainīts pieteiktais maršruts, lai šādi sagādātu mazāk neērtību iedzīvotājiem, pastāstīja Radzevičs. Viņš arī uzsvēra, ka “Antiglobālisti” pasākumu pieteikumu domē iesniedza agrāk nekā četrus mēnešus pirms, kā to nosaka normatīvi, tā pārkāpjot termiņus. Līdz ar to atbilstoši normatīviem priekšroka bijusi “Mozaīkai”. Jaunais maršruts paredz, ka Eiropraida dalībnieki 20.jūnijā pulcēsies Elizabetes ielā pie “Splendid Palace”, tad dosies gājienā pa Brīvības ielu, Bruņinieku ielu, tālāk pa Tērbatas ielu un gājienu noslēgs Vērmanes dārzā, kur vēl notiks sapulce.

“Mozaīkas” pārstāve Kristīne Garina norādīja, ka iespējamie protesti biedrību nebaida. “Šādi gājieni ir demokrātijas sastāvdaļa. To mērķis ir parādīt, ka ir tādi cilvēki pasaulē,” pauda Garina.

“Antiglobālistu” pārstāvis Andris Orols norādīja, ka pasākuma norises vietu mainīt nevēlas, tādēļ pašvaldības lēmumu pārsūdzēs. Tāpat viņš nepiekrīt pašvaldības teiktajam par termiņu neievērošanu, joprojām uzskatot, ka “Antiglobālistiem” atbilstoši likumam ir priekšroka.

Pasākumā kārtību nodrošinās policija. Rīgas domē uzsver, ka drošības pasākumi būšot lieli, jo Eiropraidā piedalīsies arī augstas amatpersonas. Tāpat būs arī satiksmes ierobežojumi, par kuriem sabiedrība tiks laikus informēta.

20.jūnijā gājienu un sapulci jeb Eiropraidu pie Vērmanes dārza vēlas rīkot biedrība “Mozaīka”. Gājiens sākotnēji tika pieteikts maršrutā Vērmanes dārzs-Tērbatas iela-Bruņinieku iela-Brīvības iela-Brīvības bulvāris-Vērmanes dārzs un sapulce – Vērmanes dārzā. Kā pasākuma mērķis minēts “veicināt sabiedrības izpratni par cilvēktiesībām, dažādību, seksualitāti, dzimuma identitāti un ar to saistītiem jautājumiem un informēt par lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu cilvēku tiesisko stāvokli Latvijā, pieprasīt grozījumu izdarīšanu normatīvajos aktos, kas nodrošinātu visu cilvēku neatkarīgi no viņu piederības kādai sabiedrības grupai vienlīdzīgas tiesības dažādās dzīves jomās, kā arī svinēt daudzveidību un demokrātiju”. Plānotais dalībnieku skaits ir 2000 personu.

 

Komentāri (33)

Normunds 08.06.2015. 17.35

Viņš arī uzsvēra, ka “Antiglobālisti” pasākumu pieteikumu domē iesniedza agrāk nekā četrus mēnešus pirms, kā to nosaka normatīvi, tā pārkāpjot termiņus. Līdz ar to atbilstoši normatīviem priekšroka bijusi “Mozaīkai”.

======================

Var redzēt, ka Rīgas dome seksuālo minoritāšu interesēs piesmej demokrātiju.

+2
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu