Lidostas noklausīšanās skandālā iesaistītie darbinieki atjaunoti darbā • IR.lv

Lidostas noklausīšanās skandālā iesaistītie darbinieki atjaunoti darbā

23
Raimonds Lazdiņš atjaunots darbā Rīgas lidostā, bet ir "dīkstāvē", algu nesaņem. Foto: Agnese Gulbe, LETA

Viens no viņiem patlaban atrodas atvaļinājumā, bet diviem darbiniekiem noteikta dīkstāve

Jau vairākas dienas darbā ir atjaunoti visi trīs skandalozajā lidostas “Rīga” noklausīšanās lietā iesaistītie Drošības dienesta darbinieki – tā vadītājs Raimonds Lazdiņš un viņa padotie Ints Rubezis un Andrejs Savko, ceturtdien vēstīja LNT Ziņas”.

Lazdiņš un Savko atjaunoti darbā ar Augstākās tiesas lēmumiem, kas stājušies spēkā šogad aprīlī, bet Rubezis amatā bija jāatjauno jau pērn, jo tā oktobrī bija lēmusi Rīgas apgabaltiesa.

Aizdomās par iespējamo dalību noklausīšanās lietā atlaistie lidostas Drošības dienesta darbinieki jau uzreiz pēc atlaišanas sāka tiesāties par savu atjaunošanu darbā. Pusotra gada laikā lietu skaits izaudzis līdz astoņām. Trijās jau pieņemts lēmums bijušos drošībniekus atjaunot darbā lidostā.

“Tik tiešām es un mani kolēģi ir ar Augstākās tiesas lēmumu atjaunoti amatā, ir palikušas dažas tiesu sēdes, bet tās jau ir vairs tikai detaļas,” teica Lazdiņš.

Lidostā “Rīga” raidījumam rakstiski apliecināja, ka tiešām visi trīs darbinieki ir atjaunoti amatā. Viens no viņiem patlaban atrodas atvaļinājumā, bet diviem darbiniekiem noteikta dīkstāve. Ar visiem darbiniekiem joprojām norit tiesvedības, uzsvēra lidostā. Tur neatklāja, vai visi atjaunoti iepriekšējos amatos un kopš kura laika, norādot, ka “minētā informācija ir komercnoslēpums”.

Lazdiņš stāstīja, ka Savko ieradies darbā pēc maija svētkiem, tagad esot atvaļinājumā un darba pienākumus atsāks pildīt no 24.maija. Pats Lazdiņš atjaunots iepriekšējā amatā 27.aprīlī.

“Mana pirmā darba diena sakrita ar tādu interesantu gadījumu – ar šo te draudu zvanu, kas bija lidostā, un man pēc ilgiem laikiem bija ļoti interesanti apskatīties, kā notiek šī te ārkārtas situācija,” atminējās Lazdiņš.

Tomēr pirmā diena darbā viņam bija pagaidām pēdējā, jo Lazdiņam un Rubezim lidosta noteikusi dīkstāvi un vismaz Lazdiņam tā ir bez atalgojuma saglabāšanas. Lai Lazdiņš varētu pildīt pienākumus, viņam būtu nepieciešama pielaide valsts noslēpumam, kas viņam jau kādu laiku ir anulēta. Tomēr tās atjaunošanai viņš ir vērsies Satversmes aizsardzības birojā un iesniedzis sūdzību arī ģenerālprokuroram. Lazdiņš uzskata, ka viņam nevar liegt pildīt dienesta pienākumus pat bez pielaides, kamēr vien nav stājies spēkā galīgais ģenerālprokurora nolēmums.

Lidosta šajās tiesvedībās tērē daudz līdzekļu, turklāt šogad policija sākusi kriminālprocesu par, iespējams, mākslīgi sadārdzinātiem lidostai sniegtiem juridiskajiem pakalpojumiem, kas sasniedza teju 140 000 eiro. Vēl lidostai varētu būt jākompensē darbā atjaunotajiem drošības dienesta darbiniekiem neizmaksātā alga, kā arī viņu iztērētā nauda juristiem.

Lazdiņš pieļāva: ja arī pārējās tiesvedības noslēgsies par sliktu lidostai, tai būs kopumā jāšķiras no vairāk nekā 100 000 eiro.

Iespējamās noklausīšanās lietu turpina izmeklēt Drošības policija, aizdomās turamā statuss piemērots astoņām bijušajām vai pašreizējām amatpersonām.

 

Komentāri (23)

Bet 08.05.2015. 09.17

“Lazdiņš stāstīja, ka Savko ieradies darbā pēc maija svētkiem, tagad esot atvaļinājumā un darba pienākumus atsāks pildīt no 24.maija. Pats Lazdiņš atjaunots iepriekšējā amatā 27.aprīlī.”

Nu sakiet cilvēki, kā šiem spiegiem gan atkal tiek pavērts ceļš atpakaļ pie noklausīšanās iespējām! Ne jau par velti neviens spiegs nav Latvijā noķerts, ne tā kā Igaunijā un Lietuvā. Te viņiem tiesas paver zaļo gaismu: sak spiegojiet uz velna paraušanu un šie te kalvīša kabata ssuņi , kā Lagzdiņš to ar savējiem arī dara. Atceros, kā Kalvītis gribēja savulaik tieši šim Lagzdiņam dot iespēju tikt pie visiem noslēpumiem pārtaisot Drošibas likumu!

Bēdīgi ar to tiesu sistēmu pie mums Latvijā!

+3
0
Atbildēt

0

dzeris49 08.05.2015. 10.46

Kārtējais piemērs no tēmas “totālā Latvijas korupcija, un, kāpēc, tā valsts drošību apdraud ne mazāk, kā Putina režīms”.

+2
0
Atbildēt

0

haralds 11.05.2015. 16.20

dīvaini spriedumi tiem juristiem – šmuristiem.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu