Otto Ozols Ušakovam pārmet tiesas sprieduma nepildīšanu • IR.lv

Otto Ozols Ušakovam pārmet tiesas sprieduma nepildīšanu

26
Nils Ušakovs Rīgas domes logā. Foto: Ieva Čīka, LETA

Politiķis apgalvo, ka vainīgs pats publicists

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) nav samaksājis tiesāšanās izdevumus Mārtiņam Barkovskim, kurš darbojas ar literāro pseidonīmu Otto Ozols. Par to aprīlī nosprieda tiesa, kas lika Ušakovam samaksāt tiesāšanās izdevumus, paziņojumā medijiem norāda pats Barkovskis.

5.maijā Barkovskis iesniedzis pieteikumu tiesu izpildītājiem, jo Rīgas mērs nav izpildījis tiesas uzlikto pienākumu.

Ušakovs, komentējot situāciju, aģentūrai LETA apgalvoja, ka samaksās sodu, tiklīdz uzzinās Barkovska bankas rekvizītus. “Vienalga – vai no paša Ozola vai ar Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes palīdzību. Ne es, ne advokāts neesam ekstrasensi,” sacīja mērs.

Ušakovs uzskata, ka tas bijis Barkovska pienākums – informēt viņu par bankas rekvizītiem, lai varētu samaksāt tiesāšanās izdevumus. Tā kā Barkovskis šo pienākumu neesot izpildījis, nauda nav pārskaitīta.

Savukārt Otto Ozols Ir.lv norāda, ka “pienākums ir uzlikts Ušakovam, nevis man, līdz ar ko arī Ušakovam bija pienākums noskaidrot rekvizītus, lai varētu tiesas uzlikto pienākumu izpildīt. XXI gs. moderno saziņas līdzekļu iespēju laikā tas nebūtu prasījis ne daudz laika, ne pūles”.

Jau ziņots, ka aprīlī ir stājies spēkā spriedums, ar kuru noraidīta Rīgas mēra Ušakova prasība strīdā ar publicistu Barkovski, kurš pazīstams ar radošo pseidonīmu Otto Ozols, un portālu “Tvnet” par 10 000 latu (14 228 eiro) morālā kaitējuma piedziņu par portālā publicēto rakstu.

Strīds bija par 2012.gada 24.augustā portālā publicēto rakstu “Ministra Sprūdža karaļvalsts kuslā Dombrovska valdībā”. Rakstā bija teikts, ka Ušakovs partijas bukletu “Tava Rīga” izdod par pašvaldības līdzekļiem.

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu