Latvija Prāgā gūst pirmos 2 punktus, pārspējot Šveici • IR.lv

Latvija Prāgā gūst pirmos 2 punktus, pārspējot Šveici

8
Vārtsargs Edgars Masaļskis daudzkārt glāba mūsu vienības vārtus. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Mūsu valstsvienība turpinās cīņu par ceturtdaļfinālu

Pasaules hokeja čempionāta finālturnīra A apakšgrupas ceturtās kārtas mačā Prāgā Latvijas valstsvienība šodien pagarinājumā ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 1:0) pārspēja Šveici. Šie ir pirmie 2 punkti Latvijas izlasei turnīrā. Pirmo reizi pēc spēles hallē skanēja mūsu valsts himna, ko no sirds dziedāja līdzi daudzie līdzjutēji un hokejisti.

Spēles pirmā trešdaļa noritēja apņēmīgā cīņā bez rezultāta. Otrās trešdaļas piektajā minūtē pirmos vārtus pretiniekiem iemeta Andris Džeriņš, kuram tie bija pirmie vārti pasaules čempionāta turnīros. Valstsvienību viņš tajos pārstāv sesto reizi. Otrajā trešdaļā latviešiem nācās vairākkārt spēlēt pa 2 min mazākumā. Vairākas reizes mūsējos izcili glāba vārtsargs Edgars Masaļskis.

Trešā perioda otrajā pusē uz Latvijas vārtiem bija liels spiediens, Šveice laukumā sūtīja tikai labākos uzbrucējus. Nepilnas 2 min līdz mača beigām šveiciešiem izdevās izlīdzināt rezultātu, kad burzmā pie Masaļska vārtiem ripa ar rikošetu ielidoja tīklā. Vārtu autors bija Matiass Bībers. Minūti pirms beigu signāla šveicieši nopelnīja latviešiem trešo skaitlisko vairākumu, tomēr mūsējie nespēja iemest uzvaras vārtus pamatlaikā.

Pirmajā papildlaika minūtē Latvija turpināja spēlēt vairākumā. Latvieši spēlēja ļoti aktīvi, un otrajā papildlaika minūtē pēc veiksmīga izgājiena divi pret vienu no Laura Dārziņa piespēles vārtus guva kapteinis Kaspars Daugaviņš.

Labākais spēlētājs mūsējo pusē bija vārtsargs Edgars Masaļskis, Šveicei – Anderss Ambuls. Komentētāji TV translācijā secināja, ka par uzvaru visiem spēkiem cīnījās visi mūsu spēlētāji un treneri, taču Latvijas hokejisti nedrīkstētu pieļaut tik daudz draudīgu momentu pie saviem vārtiem, jo spēcīgāki pretinieki tos varētu izmantot labāk nekā šveicieši.  Šoreiz ”trilleris ar Latvijas un Šveices” piedalīšanos beidzies labi.

Nākamā spēle mūsējiem gaidāma piektdien, 8. maijā, ar Vāciju, pēc tam notiks cīņas ar Austriju un Franciju.

Latvija pasaules čempionāta finālu sāka ar trim zaudējumiem – Kanādai 1:6, Čehijai 2:4 un Zviedrijai 1:8, atgādina aģentūra LETA. Šveicieši pēcspēles metienu sērijā ar 3:4 zaudēja Austrijai, ar 3:1 pieveica Franciju un sīvā cīņā ar 1:0 pārspēja Vācijas hokejistus. A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar 9 punktiem ir Kanāda, par punktu mazāk ir Zviedrijai. Šveice tikusi pie 8 punktiem, ceturtajā vietā ar 4 punktiem ir Čehija. Trīs punkti ir Vācijai un Francijai, 2 punkti – Austrijai.

Latvijas valstsvienība spēcīgāko izlašu sabiedrībā startē jau 19.gadu pēc kārtas. Pēc šī gada pasaules čempionāta kļūs zināmas astoņas komandas, kas kvalificēsies Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

Komentāri (8)

kristaps_freimanis 07.05.2015. 00.08

Šarmanta tā valstu izlašu aizstāšana ar valstīm (kaut nav nepareiza). Vislabāk patika “Znaroka vadītā Krievija…”

+3
0
Atbildēt

0

lno 07.05.2015. 08.27

Masaļska vecāki – par Edgara bērnību un patriotismu http://www.la.lv/mamma-palida-zem-halles-kresla/

+3
0
Atbildēt

0

Bet 07.05.2015. 08.58

Bija superīgs mačs. Mūsējie vienkārši cīnījās kā velni p[ar spīti tam virpulim ko sagrieza šveicieši! ha, lielīgie šveicieši dabūja pēc nopelniem! Man liels prieks!

Masaļskis bija nepārspējams!Ar vārtsargu reizēm notiek brīnumainas lietas!

Un Kanādas izlase arī super nospēlēja pret Zviedriju!

Krievija sizlases mačš pret Dāniju bija lēns un garlaicīgs- likās kā treņiņmačs.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu