Brauc un tievē ar KNAB! • IR.lv

Brauc un tievē ar KNAB!

5
Klubā Figūras draugi nodarbības vada KNAB Juridiskās nodaļas vadītāja Ieva Otomere
Zane Mače

Pretkorupcijas biroja vadošajos amatos Jaroslavs Streļčenoks uzaicinājis cilvēkus, kuriem ir pamatīga parādu nasta, un darbu viņi apvieno ar haltūrām

Agrā trešdienas rītā esam Ziepniekkalnā, kur bieži sastopamas mācību automašīnas. «Kāds baigi satraucies izskatās! Neuztraucieties, es jums palīdzēšu,» man pirmo reizi sēžoties pie auto stūres, mierina instruktors Jānis Roze, būdīgs skūtgalvis. Izstāsta, kā pārslēdzami ātrumi, darbināms sajūgs, grozāmi spoguļi.

Taču šis patiesībā nav stāsts par autobraukšanu – Jānis Roze ir augsta KNAB amatpersona, kuras identitāti birojs ļoti sargā. Līdz šim žurnālistiem nav izdevies satikties ar biroja iekšējās drošības nodaļas vadītāju un KNAB priekšnieka vietnieku korupcijas apkarošanas jautājumos. Arī man intervija tiek atteikta. Tāpēc uzdodos par autoskolas kursanti un pa telefonu piesakos braukšanas mācībām pie Rozes, lai pārliecinātos, ka paralēli darbam KNAB viņš tiešām strādā par instruktoru. 

Braukšanu ar slepeno amatpersonu esmu sarunājusi, kaut arī man nav tā dēvēto balto tiesību, kuras pirms braukšanas stundām izsniedz CSDD. Roze atzīst, bez tām braukt nedrīkstu arī instruktora klātbūtnē, taču, «ņemot vērā, ka pa pilsētu nebrauksim, tikai iepazīsim automašīnu, nedaudz pārkāpsim noteikumus». Instruktoram skaidroju – vēlos saprast, vai man ir saderība ar stūri, pirms tērēties autoskolā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu