Putins par Ukrainas jautājumu sasaucis Drošības padomi • IR.lv

Putins par Ukrainas jautājumu sasaucis Drošības padomi

29
Vladimirs Putins kopā ar Drošības padomi. Foto: ITAR-TASS/LETA

Valsts domes deputāts aicina ievest Krievijas karaspēku Ukrainā

Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien sasaucis operatīvu apspriedi ar Krievijas Drošības padomes pastāvīgajiem locekļiem, lai apspriestu jautājumu par Ukrainu, aģentūrai UNIAN apstiprināja Kremļa preses dienests. Savukārt Valsts domes deputāts nācis klajā ar ierosinājumu Ukrainā ievest Krievijas “miera uzturēšanas spēkus”.

“Dienas kārtībā ir aktuāli starptautiski jautājumi, tai skaitā situācija Ukrainā, Jemenā, kārtējie Krievijas iekšpolitiskie jautājumi par sociālekonomisko attīstību,” teikts preses dienesta paziņojumā. Nekādas sīkākas jautājumu detaļas netiek atklātas.

Tai pašā laikā prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņojis, ka viņam nav nekas zināms par iespējamu Federācijas padomes plānu par paziņojumu lūgt atļauju ievest Krievijas karaspēku vai miera uzturēšanas spēkus Ukrainā. “Ziniet, es diemžēl neesmu dzirdējis par šādu prasību, tāpēc neko nevaru pateikt,” teica Peskovs.

“Man nav zināms par tādu plānu pastāvēšanu,” teica Peskovs, atbildot uz jautājumu, vai viņam ir zināms par Putina plānu atkal vērsties pie Federācijas padomes, lai saņemtu atļauju ievest karaspēku vai miera uzturēšanas spēkus Ukrainā.

Iepriekš – vēl pirms Krimas aneksijas – Krievijas parlaments deva Putinam tiesības ievest karaspēku citas valsts teritorijā. Tomēr 2014.gada jūnijā Putins lūdza Federācijas apdomei atcelt šo lēmumu, ko arī Krievijas parlamenta augšpalāta izdarīja.

Tikmēr piektdien Krievijas Valsts domes deputāts Romāns Hudjakovs, kurš pārstāv Liberāldemokrātisko jeb tā dēvēto Žirinovska partiju, ierosināja uz Ukrainu nosūtīt Krievijas karavīrus, jo Krievija esot apdraudēta.

10.aprīlī uzstājoties Valsts domes sēdē, kuru translēja internetā, Hudjakovs paziņoja, ka šodien “internets ir pilns ar liecībām par to, kā amerikāņu un Eiropas kara tehnika savelkas pie Luganskas un Doņeckas tautas republiku robežām, kā arī pie mūsu valsts robežām”, ziņo portāls “Newru.com”. Tāpēc Valsts dome pēc divām nedēļām varot vērsties pie Putina ar lūgumu vienpusējā kārtā Ukrainā ievest “miera uzturēšanas spēkus”.

Drošības padomes sēdē pie Putina piektdien piedalījās Valsts domes priekšsēdētājs Sergejs Nariškins, prezidenta administrācijas vadītājs Sergejs Ivanovs, Drošības padomes sekretārs Nikolajs Patruševs, iekšlietu ministrs Vladimirs Kolokoļcevs, ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, Federālā drošības dienesta direktors Aleksandrs Bortņikovs, ārējā izlūkdienesta vadītājs Mihails Fradkovs, Drošības padomes sekretāra vietnieks Rašids Nurgalijevs un Drošības padomes pastāvīgais loceklis Boriss Grizlovs.

 

Komentāri (29)

traductrice 10.04.2015. 15.39

“internets ir pilns ar liecībām par to, kā amerikāņu un Eiropas kara tehnika savelkas pie Luganskas un Doņeckas tautas republiku robežām, kā arī pie mūsu valsts robežām”, ziņo portāls “Newru.com”.

—-

visai radoša pieeja – piepildīt internetu pilnu ar liecībām par to, kā amerikāņu un Eiropas kara tehnika savelkas, un galvenais, pārliecināt pašus amerikāņus un Eiropu, ka tā ir absolūta patiesība.

+14
0
Atbildēt

0

Ebenemezers-3 10.04.2015. 15.44

ievedot Ukrainaa krievijas mieraspeekus ,taa buutu tur jau esošaa krievijas karspeeka klaatbuutnes legalizaacija , oficiaali jau to vareetu saukt par okupaaciju.

+9
0
Atbildēt

0

Valdis Eiserts 10.04.2015. 15.58

Komisks virsraksts – ja to aprauga vēstures mēslainē aizejošs ķeizarelis.

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu