Ukrainas parlaments aizliedz komunistu un nacistu propagandu • IR.lv

Ukrainas parlaments aizliedz komunistu un nacistu propagandu

32
Padomju laika simbolika kāda žoga vārtos. Foto: AFP/LETA

Ukraina atsakās no Lielā Tēvijas kara termina, to aizstājot ar Otro pasaules karu

Ukrainas parlaments ceturtdien aizliedzis visa veida “totalitāro komunistisko un nacistisko režīmu” propagandu, ziņo LETA/AFP. Par likumprojektu, kas paredz šādu aizliegumu, nobalsoja 254 no 450 parlamenta locekļiem, ar ko pietika tā apstiprināšanai.

Tāpat Ukrainas parlaments 8.maiju noteicis par visu Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienu. 9.maijs tiks atzīmēts kā uzvaras diena pār nacismu, ziņo UNIAN.

Kā parlamentā deputātiem teica Ukrainas Nacionālās atmiņas institūta vadītājs Vladimirs Vjatrovičs, nepieciešams atteikties no “padomju klišejām”. Tāpēc šajā likumprojektā tika ierosināts izmantot terminu “Otrais pasaules karš” un atteikties no padomju laika termina “Lielais tēvijas karš”.

Pieminot Otrā pasaules kara upurus, pēc Vjatroviča teiktā, jāatsakās izmantot arī padomju simboliku.

Tāpat ceturtdien Augstākā Rada pieņēma likumu par piekļuvi komunistisko totalitāro režīmu represīvo iestāžu arhīviem laikposmā no 1917. līdz 1991.gadam. Par šo lēmumu nobalsoja 261 deputāts no 320.

Šajā likumā noteikts, ka par represīvām iestādēm tiek uzskatītas Viskrievijas ārkārtas komisija cīņai ar kontrrevolūciju un sabotāžu jeb tautā saukta par čeku, Ukrainas ārkārtas komisija cīņai ar kontrrevolūciju, spekulāciju, sabotāžu un dienesta pārkāpumiem, Augstākā tiesa, Augstākā kasācijas tiesa, Augstākais kasācijas tribunāls.

Saskaņā ar likumu valsts garantē ikviena pilsoņa pieeju arhīva dokumentiem. Valsts arī nodrošinās arhīva informācijas saglabāšanu un tās informācijas saņemšanu par represīvo iestāžu darbību, kas glabājas ārzemēs.

 

Komentāri (32)

Edgars Avotiņš 09.04.2015. 18.49

Iekš Strelkov_info interesanta intervija:

09.04.15. Видео от военкора Геннадия Дубового.

“Боцман о том, что нас ждет, если Новороссия не продолжит наступление и не выгонит украинских оккупантов из Новороссии.”

Kāpēc Krievijai nepieciešams uzvarošs, uzbrūkošs karš Ukrainā? Tāpēc, ka Krievijas nostūri (Tālie austrumi, Dienvidi utt) grib atdalīties no Maskavas – un tiklidz uzvaras Ukrainas teritorija beigsies, tā šie kaujinieki atgriezīsies savās mājās un uzsāks karu par atdalīšanos no “izvirtušās” Maskavas.

Ko darīs pēc uzvaras Ukrainā – kad bus izcīnīta “dzīves telpa” (kā tur vācieši to sauca), tad šitie teroristi darīšot to pašu, ko sarkanie pēc 1945. – kolonizēs!

Bocmanis nav nekāds ASV propagandists, bet gan cīnas Ukrainas teritorijā no paša sākuma – kopā ar Strelkovu, Motorollu utml teroristiem.

+1
0
Atbildēt

3

    v_rostins > Edgars Avotiņš 09.04.2015. 20.57

    Edgars Avotiņš

    un uzsāks karu par atdalīšanos no “izvirtušās” Maskavas.

    ____________

    Bez nopietnas vadības un koordinēšanas zemākie primāti neko neuzsāks, cita lieta, atgriežoties mājās, viņi veidos bruņotas laupītāju un izvarotāju bandas, kas terorizēs iedzīvotājus.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > Edgars Avotiņš 09.04.2015. 21.23

    Tas nav mans viedoklis – tikai īsuma pārstāstīju tā terorista teikto.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > Edgars Avotiņš 09.04.2015. 18.55

    Un tālāk – padomajiet! Putins nav draudejis okupēt Latviju? Nu varbūt arī nav!

    Bet Tālie austrumi, Rostov na Donu un Kuibišev utt – viņus kā slauc Maskava, tā ari turpinās slaukt. Bet lai tie Krievijas nostūri netaisītu sacelšanos pret Maskavu, viņus vienkārši jāuzrīda ārējam ienaidniekam – pabeigs Ukrainu … ko darīt – jāņem nakošais – “Pribalti Fašisti Okupirovaļi Rigu – vperjod”

    +1
    0
    Atbildēt

    0

v_rostins 09.04.2015. 17.46

“Uzvaras pār nacismu”! Tā ir tendencioza un vienpusēja pieeja. Bez žēlastības ir jāvajā ikviens nolādēts fašistu izdzimtenis, WWII, staļinisma un GULAG apoliģēts, kā absolūtā ļaunuma balsts.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu