Latvijas Nepilsoņu kongresa vadītājs lūdz Krievijas Valsts domei "juridisko palīdzību" • IR.lv

Latvijas Nepilsoņu kongresa vadītājs lūdz Krievijas Valsts domei “juridisko palīdzību”

35
Aleksandrs Gapoņenko. Foto: Evija Trifanova, LETA

Viņš uzstājies Krievijas parlamenta apakšpalātas rīkotajā apaļajā galdā

Latvijas Nepilsoņu kongresa vadītājs Aleksandrs Gapoņenko ceturtdien paziņojis, ka vērsies Krievijas Valsts domē ar lūgumu sniegt viņa pārstāvētajai organizācijai juridisko atbalstu, ziņo LETA/TASS.

“Mums nepieciešama palīdzība cīņā ar tiesu iestādēm. Mēs varam taisīt troksni un bļaut, taču mums vajadzīga juridiskā palīdzība,” uzstājoties Krievijas parlamenta apakšpalātas rīkotajā apaļajā galdā, kas bija veltīts Latvijas un Igaunijas nepilsoņu problēmām, norādīja Gapoņenko.

“Mēs ar prieku pieņemsim jūsu palīdzību,” vēršoties pie Valsts domes Ārlietu komitejas priekšsēdētāja Alekseja Puškova, piebilda Nepilsoņu kongresa līderis.

Savukārt Puškovs paziņoja, ka Eiropas institūcijas ignorējot nepilsoņu jautājumu, jo “liberālā tiesību aizstāvības doktrīna” esot “dziļi izvirtusi”.

Apaļā galda noslēgumā Valsts domes deputāti un tā dēvētie eksperti pieņēma paziņojumu, kurā Krievijas parlamenta apakšpalāta aicināta vērsties pie Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) Parlamentārās Asamblejas un pie Eiropas Parlamenta (EP) ar paziņojumu, kurā būtu uzsvērts, ka Latvijas un Igaunijas nepilsoņu “tiesību pārkāpumi” esot nepieļaujami.

 

Komentāri (35)

Bet 27.03.2015. 09.48

Man gan izskatās, ka Krievijas pilsoņu pensionāri, kuri te dzīvo drīz lūgs tieši “izvirtušās Eiropas” palīdzību, jo Krievija tak pašiem Krievijas pensionāriem, kuri nedzīvo krievijā, drīz nemaksās pensijas, jo likumprojekts jau iesniegts kremļa varas orgānos izskatīšanai.

No tā vien varam redzēt, cik ļoti Krievijai rūp savi pilsoņi, kur nu vēl nepilsoņi. Vienkārši krievijai sāk aptrūkties naudiņa ar ko pabarot savus pilsoņu, ārvalstu nepilsoņus būs jāmamet likteņa varā.

+12
-1
Atbildēt

1

    lno > Bet 27.03.2015. 11.29

    Bet. Diez vai “izvirtušās Eiropas” vajadzētu likt pēdiņās. Vai kādam nav skaidrs, ka rietumi “saraujas” ne tikai teritoriāli, bet arī skaitliski. Eiropiešus gaida “jautra” dzīve vecu ļaužu sabiedrībā, kura dien’un nakt’ dzīvos bailēs no muslimu draudiem.

    +7
    -9
    Atbildēt

    0

J.Biotops 27.03.2015. 09.38

Vēl ne, bet pēc dažiem gadiem nebrīnīšos, ja krievi panāks pilnīgu EDSO izpratni „..ka Latvijas un Igaunijas nepilsoņu “tiesību pārkāpumi” esot nepieļaujami.”

Eiropa attīstās strauji, atbalsts krievu nelietībām aug „ņe po dņam, a po časam”. Ja nu vienīgi kāds nepietiekoši sagatavots krievu izlēciens vismaz dažiem rietumos pavērs acis, bet uz to cerības arī dilst. Nesen Francijas vēstnieks Rīgā jau izlielījās, ka franči labi pazīstot Krieviju. Zinām to pazīšanu.

+10
-1
Atbildēt

10

    lno > J.Biotops 27.03.2015. 14.54

    zanE. Paldies Dievam, ka Tev nav izdevies nokārtot pilota eksāmenus….Kā pēdējā laikā, nesākas histērija, ja putniņš uzkakā uz kājas?:)

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    lno > J.Biotops 27.03.2015. 15.16

    zanE. …cīņai sveiks!…

    _____________________

    Kad tankists teiks Tev padavai, tad Tev ir jābūt gatavai:)

    +5
    -7
    Atbildēt

    0

    lno > J.Biotops 27.03.2015. 15.12

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    lno > J.Biotops 27.03.2015. 12.08

    zanE. Suns spalvu met, zanE tikumus nemaina – agrāk par SC valdībā, tagad par krievu kanālu par LV naudu, melo kā vienmēr – vai nu apgalvo, ka esmu komunists ar stāžu, vai ka esmu par propogandu.

    Tu taču šeit esi galvenā propogandiste, kura nevairās lietot melus ne retāk kā Solovjovs vai Mamontovs Putina TV:):):)

    +7
    -8
    Atbildēt

    0

    zanE. > J.Biotops 27.03.2015. 12.50

    …ln0…nabadziņ, tikai Tev tos melus nekādi nav izdevies pierādīt…

    …to, ka Tu šeit visiem uzmācies ar tekstiem krievu valodā – ne viens vien ir pamanījis…tā, ka – nepārdzīvo – Tev neviens negrasās atņemt krievu valodas popularizētāja slavas laurus…

    +7
    -7
    Atbildēt

    0

    lno > J.Biotops 27.03.2015. 11.02

    J. Biotops. Neviens neko nevarētu panākt – ne Maskava, ne rietumu kreisie, ja “liberālie” latvieši paši nemestos četrāpus. Pēdējos 10 gados šī izkalpošanās jau pieņēmusi pataloģiskas formas. Pēdējais piemērs – 3. LTV kanāls krievu valodā. Tie, kuri šodien atbalsta šo ideju, pirms mēneša bija pret – LV TV neesot līdzekļu, lai varētu konkurēt ar Putina propogandu. Tagad dienas kārtībā kievu žurnālisti, kuriem neesot darbs, un Strautmane, Ločmele, Jemberga aizgūtnēm slavē točki and i:)

    +9
    -9
    Atbildēt

    0

    zanE. > J.Biotops 27.03.2015. 11.51

    …ln0….oppāāā!….tad, redz, kur tā Tava kļūda ieslēpta…gaidīji, ka LTV 3.kanāls tiks veidots kā propagandas kanāls un tas sacentīsies ar RU propagandonistiem…

    …informatīvs un izglītojošs – tas tādiem “nacpatriotiem” kā ln0 ir kaut kas pilnīgi nesaprotams un svešs…viņa domāšana tendēta tikai uz propagandu…ar vienīgo un pareizo viedokli…cīņai sveiks!…

    +9
    -7
    Atbildēt

    0

    zanE > J.Biotops 27.03.2015. 16.03

    …veco zēn, nomierinies!….Tavos gados tāds uzbudinājums var slikti ietekmēt Tavu – jau tā vājo veselību…elpo dziļi!…

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    zanE > J.Biotops 27.03.2015. 16.09

    …ln0 raksta: – “Paldies Dievam, ka Tev nav izdevies nokārtot pilota eksāmenus…”

    —————————–

    …vai neatgādināsi – es kādreiz būtu mēģinājusi kārtot pilota eksāmenus!?!…pirmā dzirdēšana, bet….Tu jau vienmēr par citiem labāk zini…jo, Tu taču nekad nemelo, tik vienu vienīgu patiesību paud….

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > J.Biotops 27.03.2015. 16.34

    Ino – atzīstos, ar mani ir vēl sliktāk – ne tikai pilota eksāmeni nenokārtoti, bet pat ar pliku vēderu karogu nevicinu un lāpu gājienos nepiedalos. Skatos spogulī un raudu – kā tādu liberastu zeme nes. Vienīgais prieks – visapkārt patiesi patrioti, kas svētā cīņā kopā ar domu biedriem austrumos „apturēs mežonīgā liberālisma trakošanu” (gan jau atcerēsieties, no kurienes citāts).

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

dzeris49 27.03.2015. 10.18

“…liberālo tiesību aizstāvības doktrīna” esot “dziļi izvirtusi”.

—————————————

Gandrīz vai, varētu padomāt, ka to saka Lēmbergs, kāds no NA, vai pat V Āboltiņa, izskatās, atsevišķos momentos, šim te klaunam ir daudz domubiedru arī valdības koalīcijā.

Bet – savi pilsoņi Krievijai rūp, apmēram, tā, kā kādam aitu ganam rūp tas aitu bars, ko viņš tur gana, pabaro, padzirda, utt., lai, tās cērpjot, iegūtu labu vilnu, un, nokaujot, gūtu, pēc iespējas, lielāku peļnu un ieguvumus, “nokaušanu”, protams, nedomāju tiešā nozīmē.

+10
-3
Atbildēt

7

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu