“Bloomberg”: Septiņas ES valstis gatavas atteikties no sankcijām pret Krieviju • IR.lv

“Bloomberg”: Septiņas ES valstis gatavas atteikties no sankcijām pret Krieviju

13
Par godu Krimas okupācijai Piemaskavā atvērta brīvdabas izstāde ar milzīgiem Vladimira Putina portretiem. Šajā viņš lūkojas, liekas, uz Krievijas carieni Katrīnu. Foto: ITAR-TASS/LETA

Žurnālisti analizējuši Putina viesu sarakstu 

Septiņas Eiropas Savienības (ES) valstis ir gatavas atteikties no sankcijām pret Krieviju, vēsta pazīstamā ziņu aģentūra “Bloomberg”. Tās ir Kipra, Itālija, Grieķija, Ungārija, Slovākija, Austrija un Spānija.

Kā vēsta “Bloomberg”, šādi var secināt, analizējot Krievijas prezidenta Vladimira Putina “viesu sarakstu”. Tā Maskavā februāra beigās vizītē ieradās Kipras prezidents Nikoss Anastasiadis, marta sākumā – Itālijas premjerministrs Mateo Renci, aprīlī uz Maskavu vizītē pošas Grieķijas valdības vadītājs Aleksis Ciprs.

Runājot par Ungāriju, Slovākiju, Austriju un Spāniju, pēc aģentūras ziņām, šīs valstis jau iepriekš ir uzstājušās pret sankcijām Krievijai. Turklāt Ungārijas valdības vadītājs nesen pie sevis uzņēma Putinu un parakstīja vienošanos par atomelektrostacijas būvniecību.

“Visticamāk, šīs septiņas valstis atteiksies no sankciju pagarināšanas un atliks lēmuma pieņemšanu līdz pēdējam brīdim, kamēr nebūs beidzies to termiņš,” paziņojis Londonā bazētā Eiropas reformu centra ārpolitikas direktors Īans Bonds.

Vienlaikus ES ir virkne valstu, kuru līderi aktīvi aicina pagarināt un pastiprināt sankcijas pret Krieviju. Šo valstu vidū ir Polija, Lielbritānija un Baltijas valstis.

Kā zināms, ES līderu samits, kurā jālemj par sankcijām pret Krieviju, paredzēts 19.-20.martā.

 

Komentāri (13)

west 18.03.2015. 12.36

Šie sepiiņi draudziņi ir smuki nostājušies pozicijā un cer, ka Putins viņiem dos naudu un labumus. Lai pastāv un pagaida. Noteikti dos..

Par dienvidnieku slinķiem viss sen jau ir skaidrs, bet ko šajā sarakstā pastāvīgi dara Austrija – vēl līdz šim nepielec. Laikam šajā valstī Eiropas galvenā ienaidnieka nauda nesmird īpaši spēcīgi.

Bet vienalga, jebkura informācija ir pārdomu vērta. Šeit ir to valstu saraksts, kuru karavīrus labāk neredzēt mūsu valstī kā palīgus grūtā brīdī.

+6
-1
Atbildēt

1

    v_rostins > west 18.03.2015. 12.46

    west

    bet ko šajā sarskstā pastāvīgi dara Austrija – vēl līdz šim nepielec

    ______________

    Austrijā kopš neatminamiem laikiem ir vislielākais skaits čekas firmu, kuras darbojas gan piesegam, gan kriminālu finansu operāciju veikšanai. Austrijas temīda atļāva Mihailam Golovatovam, kuru vaino par Viļņas televīzijas ēkas ieņemšanu 1991.gada 13.janvārī un cilvēku slaktiņiem, nomukt uz Krieviju.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

andrejs 18.03.2015. 12.39

un Spānija

——————-

varbūt laiks atbalstīt Katalonijas neatkarības centienus. Arī baski ir pelnījuši savu valsti…

+4
-1
Atbildēt

0

LoveLove 18.03.2015. 14.06

Atbalsta Krievijai atklāšana situācijā, kad tās rīcība ilgtermiņā nav paredzama, “Krievijas draugu klubam” var radīt vismaz ētiskas problēmas.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu