Luhanskas teroristi aizliedz Ukrainas telekanālus un "Doždj" • IR.lv

Luhanskas teroristi aizliedz Ukrainas telekanālus un “Doždj”

28
Ilustratīvs foto: Emīls Desjatņikovs, F64

Sakaru operatoriem uzdots no apraides izslēgt vairāk nekā 10 TV kanālus

Krievijas atbalstītais teroristu grupējums “Luhanskas tautas republika” (LTR) tā kontrolē esošajā teritorijā aizliedzis 23 Ukrainas telekanālus, kā arī Krievijas telekanāla “Doždj” translāciju, teikts grupējuma vadības paziņojumā, vēsta aģentūra LETA-BBC.

Šāds lēmums pieņemts “ar mērķi nodrošināt LTR intereses, ņemot vērā, ka dažu ārvalstu masu informācijas līdzekļu produkcijā ir liecības un materiāli, kas rada kaitējumu nacionālajai drošībai, ir vērsti uz kara propagandu, kā arī rada citus LTR likumdošanas pārkāpumus”.

Sakaru operatoriem, kas retranslē aizliegtos kanālus, uzdots šos kanālus izslēgt no apraides tīkla. Teroristu “republikā” aizliegts pārraidīt Ukrainas kanālus “1+1”, “2+2”, “Piekto kanālu”, “Espreso TV”, ICTV, “Inter”, “Novij kanal”, NTN, “TRK Ukraina”, “Unian TV”, Pirmo nacionālo kanālu un citus.

Jau vēstīts, ka Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos Ukrainas austrumos.

Kā janvāra beigās ANO Drošības padomes sēdē apliecināja Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Sergejevs, Ukrainas austrumos atrodas 12 000 Krievijas karavīru. Citi avoti šo skaitu lēš vairākos desmitos tūkstošu.

Ukrainas, Francijas, Vācijas un Krievijas līderi 12.februārī sarunās Minskā vienojās par karaspēka un smagās tehnikas atvilkšanu, kā arī par uguns pārtraukšanu Ukrainas austrumos, sākot no 14.februāra pusnakts. Ignorējot pamiera vienošanos, Krievijas algotņi un karavīri uzbruka stratēģiski svarīgajai Debaļcevei, bet pašlaik Krievijas bruņotie spēki jau tiek koncentrēti pie Mariupoles.

 

Komentāri (28)

sniega_roze 12.03.2015. 22.42

Nu re, te arī tv kanālu saraksts, kas iekļaujami valstij piederošā Lattelekom bezmaksas apraides paketē visā Latvijā, uzdodot visiem kabeļu operatoriem retranslēt vismaz piecus no šiem kanāliem to lētakajā kanālu paketē.

+2
0
Atbildēt

0

$$$Aleksandrs 13.03.2015. 20.52

es uzskatu ka jeb kuram cilvekam ir tiesibas skatities to ko vins velas!!! tas tac ir vienkarsi ja cilvekam nepatik kanals vins to neskatas.. ja vinam to liedz skatities //vins atradis iespeju skatities to kanalu caur citiem avotiem!!! runajot par LV kanaliem… nu maigi sakot bedigi))) jo skatities praktiski nav ko!!! un ja filma iet 45 munutes tad tas 45 minutes atjauks + vel ar 45 minutem reklamas murgs!!! atvainojos bet LV kanalus var nosaukt 2 vardos PENSIONARU TV))))

0
0
Atbildēt

1

Andris Doveiks 12.03.2015. 15.24

Украинский журналист-беженец: неверное освещение событий на Украине угрожает всем

В 2012 году Анатолий Шарий стал первым украинским журналистом, получившим в Литве статус беженца Евросоюза, что позволило называть его ”жертвой режима Януковича”. Теперь же его бескомпромиссная критика в адрес действующих властей Украины снискала ему в литовских СМИ славу ”агента Кремля”. Шарий согласился на эксклюзивную беседу с порталом Delfi.

”Они [западные СМИ] постепенно стали всасывать ”фейки” из украинских СМИ, и это вроде как проще — смотрите, первоисточник, а что он сообщил, дело двадцатое. Это размывает понятие журналистики, это заразно и это опасно — это как раковая опухоль”, — считает Шарий………………..

+video

http://rus.delfi.ee/projects/opinion/ukrainskij-zhurnalist-bezhenec-nevernoe-osveschenie-sobytij-na-ukraine-ugrozhaet-vsem?id=70990967

http://tv.delfi.ee/rus/ukrainskij-zhurnalist-bezhenec-nevernoe-osveschenie-sobytij-na-ukraine-ugrozhaet-vsem?id=70989227

0
-3
Atbildēt

2

    zēniņš > Andris Doveiks 15.03.2015. 18.41

    Jā, tas arī šajā visā ir viscūcīgākais — nenoliedzams regress vārda un preses brīvībai pat tajās valstīs, kurās līdz šim prese bijusi salīdzinoši neatkarīga. Krievijas propagandas mašīnas dēļ informatīvā telpa ir tik piesārņota un polarizēta, ka arī citas valstis un žurnālisti sākuši uz to visu skatīties kā uz “info-karu”.. Patiesību neviens vairs nemeklē, drīzāk dienišķo devu jau noformulēta pasaulskata uzturēšanai.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Andris Doveiks 12.03.2015. 15.48

    Viss jau būtu labi,meli ir jāatmasko,bet ar šitā frukta palīdzību mums kāds uzbāzīgi veido iespaidu,ka visi pasaulē sastopamie meli nāk no Ukrainas.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu