Brigmanis: Bērziņa lēmums par kandidēšanu būs robežšķirtne koalīcijai • IR.lv

Brigmanis: Bērziņa lēmums par kandidēšanu būs robežšķirtne koalīcijai

14
Valdības koalīcijas pārstāvji pie Valsts prezidenta Andra Bērziņa. Foto: Ģirts Ozoliņš, F64

Ja Bērziņš otrreiz nekandidēs, koalīcija spriedīšot par kopīgu kandidātu

Valsts prezidenta Andra Bērziņa gaidāmais lēmums par to, vai atkārtoti kandidēt prezidenta vēlēšanās, būs robežšķirtne koalīcijas sarunās par kopīga kandidāta izraudzīšanos valsts augstākās amatpersonas amatam. Tā aģentūrai LETA sacījis Saeimas Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Ja Bērziņš nolems atkārtoti kandidēt, tad ZZS izvirzīs viņa kandidatūru prezidenta amatam, savukārt, ja pašreizējais prezidents nolems vairs nepretendēt šim postenim, tad koalīcija spriedīs tālāk par kopīga kandidāta atrašanu, norādīja Brigmanis.

Kā sacīja ZZS līderis, ņemot vērā politiķu pausto, “Vienotībā” un nacionālajā apvienībā “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK nav vienota atbalsta Bērziņa kandidatūrai. Jāatgādina, ka ”Vienotībā” nav vienota viedokļa arī par sava kandidāta nosaukšanu valsts galvas amatam, jo esot nosaukti vairāki piemēroti pretendenti, bet partijas valde par vienu līdz šim nav varējusi vienoties. Tā iepriekš žurnālistiem skaidroja partijas vadītāja Solvita Āboltiņa.

Kā ziņots, koalīcijas partijas sākušas sarunas ar mērķi vienoties par viena kandidāta izvirzīšanu Valsts prezidenta amatam. Valdību veidojošās partijas nolēmušas tikties ar sabiedrības pārstāvjiem, lai uzklausītu iedzīvotāju uzskatus šajā jautājumā. Koalīcijas partneri martā rīkos vairākas diskusijas par Valsts prezidenta vēlēšanām un šim amatam piemērotu kandidātu īpašībām, vēsta Latvijas Radio 1, atsaucoties uz aģentūru BNS.

Komentāri (14)

dzeris49 12.03.2015. 16.43

Pat Francijas prezidentam nepienākas ne dzīvoklois, ne kādas privilēģijas pēc tam, kad viņi beidz darbu, un atbildība nesalīdzināma, sen jau viss tas jālikvidē, tie ir kaut kādi atavismi, varētu domāt, mums visi prezidenti bomži bez sava dzīvokļa.

Un Bērziņš jau izkrāpis tās Kājiņas, viņam par to pienāktos neliels dzīvoklītis ar rūtainām debesīm un pilnīgākā “socialā pakete” vairāku gadu garumā, tas būtu taisnīgi, un, ja šeit nebūtu Latvija ar savu “suverēno tiesiskumu”, tā arī būtu.

Nu, ja jau Lembergs ar SC to Bērziņu uzspiedīs, tad “koalīcijas stabilitātes” vārdā par viņu var balsot tikai tad, ja viņš apsolās nevērt vaļā muti bez galējas nepieciešamības un nerādīties ārpus Latvijas, mums tāda līmeņa prezidents ir ierasta lieta, citur tas var izraisīt mērenu izbrīnu, kas Latvija par valsti.

+10
-1
Atbildēt

0

west 12.03.2015. 18.15

Tas esot nācijas morālais līderis, kādam pec būtības būtu jabūt prezidentam ?

Interesanti, vai bērziņam pietiks pofigizma un nekaunības kandidēt vēlreiz ? Viņa padomnieki vispār informē savu šefu, cik “populārs” viņš ir latviešu tautā, ja pašam vēl joprojām nepielec ?

+9
-1
Atbildēt

1

    aivarsk > west 12.03.2015. 20.45

    Tur jau tie sūdi, ka tautā viņa reitings ir ohoho!

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

Zorro kundziņš 12.03.2015. 16.17

Pēc šitā Brigmaņa paziņojuma tagad laikam liela tautas daļa īkšķus tur, lai tik Bērziņš nedotu iespēju ZZSam rādīt savu apņemšanos. Citādi koalīcijas un stabilitātes vārdā būsim spiesti pieciest vēl 4 gadus.

Jo patiesībā taču vienīgais arguments, kāpēc Bērziņu vēl pieturēt, tā valstiski domājot, būtu tas, ka jo vairāk mums prezidentu, jo vairāk izdevumu viņu pensiju un dzīvesvietu nodrošināšanai. No tā viedokļa, protams, izdevīgāk būtu ikvienu prezidentam “likts nostrādāt” visus 8 gadus, cita labuma šajā gadījumā taču gribēdams neieraudzīsi. Bez tam Bērziņam taču mājas jau ir, varbūt nemaz valsts naudu tam vairāk nevajadzētu tērēt.

+8
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu