Partija KNAB • IR.lv

Partija KNAB

3
Aivars Ozoliņš

Streļčenoks veido KNAB par nekontrolētu represīvu politisku spēku

Nākamās Saeimas vēlēšanās varētu piedalīties KNAB partija (Gods pār varu droši vien) ar premjerministra amata kandidātu Jaroslavu Streļčenoku, kas priekšvēlēšanu cīņas metodes papildinātu ar politisko konkurentu administratīvu sodīšanu un kriminālvajāšanu, kratīšanām un arestiem. Izklausās neticami?

Diemžēl tas būtu loģisks politiķa Streļčenoka evolūcijas etaps. Vēl tikai pirms pusotra gada šķita skandalozi nepieņemami KNAB priekšnieka aizplīvurotie mājieni par kādas «politiskas aizmugures» sazvērēšanos pret viņu un paziņojumi, ka viņš zaudēšot ticību KNAB neitralitātei, ja zaudēs savu amatu. Kopš tā laika KNAB noripojis katastrofālu politizēšanās ceļu, un tagad biroja pamatdarbs līdzās priekšnieka paštaisnā nekļūdīguma apliecināšanai un viņa varas vertikālē neiederīgu darbinieku vajāšanai ir gan mediju ietekmēšana, gan savas koalīcijas veidošana Saeimā.

Janvārī Streļčenoks pavēstīja, ka vērsīšoties pie Saeimas frakcijām un deputātiem. Februārī uzzinājām, ka viņš sūtīšot vēstules personīgi katram Saeimas deputātam un aicina vismaz piecus deputātus iesniegt likumprojektu, kas nostiprinātu viņa neatkarību, ko apdraudot premjerministres partija Vienotība, kas, kā viņš paziņoja, baidoties zaudēt politisko ietekmi birojā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu