Krievija piešķīrusi 25 000 eiro 16.marta pasākumiem Latvijā (papild.) • IR.lv

Krievija piešķīrusi 25 000 eiro 16.marta pasākumiem Latvijā (papild.)

19
Drošības policijas vadītājs Normunds Mežviets. Foto: Edijs Pālens, LETA

Nauda piešķirta Ždanokas un Korena atbalstītai nevalstiskai organizācijai

Krievijā izveidotais tautiešu atbalsta un tiesību aizsardzības fonds piešķīris 16.marta pasākumiem Latvijā 25 000 eiro, Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” teica Drošības policijas (DP) priekšnieks Normunds Mežviets.

Līdzekļi piešķirti Beļģijā bāzētai nevalstiskai organizācijai, starp kuras dibinātājiem ir Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka un kustības “Latvija bez nacisma” koordinators Josifs Korens, noslēgusi līgumu ar kādu organizāciju Latvijā par dažādu pasākumu rīkošanu.

Sevi par antifašistiem dēvējošie cilvēki rīkošot semināru konferenci ar pseidozinātnieku piedalīšanos, kā arī piedalīsies pasākumos Rīgas ielās.

Ždanoka sarunā ar aģentūru LETA atzina, ka viņa Beļģijā līdzdibinājusi nevalstisku organizāciju, taču kategoriski noliedza DP priekšnieka Mežvieta sacīto, ka tā ir saņēmusi finansējumu no Krievijas. Savukārt uz jautājumu, vai organizācija 16.martā plāno īstenot kādus pasākumus, Ždanoka atteicās atbildēt.

Mežviets norādīja, ka DP katru gadu 16.martā strādā pastiprinātā režīmā. Arī pašlaik notiek intensīvs darbs, ziņo LETA.

Kā Ir.lv norāda DP, fakts, ka Latvija ir prezidējošā valsts Eiropas Savienības Padomē, tikai vairo t.s. antifašistu un viņu finansētāju vēlmi diskreditēt mūsu valsti kā vietu, kur it kā atdzimstot fašisms. DP paredz, ka arī šogad saistībā ar 16.martu tiks organizēti pasākumi, kuru mērķis būs diskreditēt mūsu valsti, izplatot tendenciozu informāciju.

DP norāda, ka saistībā ar piešķirto Krievijas finansējumu tā saucamo antifašistu aktivitātēm ir pamats uzskatīt, ka šo organizāciju rīcībā būs nozīmīgi resursi šā mērķa īstenošanai.

Jau ziņots, ka 16.martā Rīgā notiks visi pieteiktie pasākumi pie Brīvības pieminekļa, tos atļāvusi Rīgas dome. No plkst.11 līdz 13 pašvaldībā pieteikts gājiens maršrutā Doma baznīca-Zirgu iela-Līvu laukums-Kaļķu iela-Brīvības bulvāris (Brīvības piemineklis). Pasākuma organizators ir biedrība “Daugavas Vanagi Latvijā Limbažu nodaļa”. Kā pasākuma mērķis minēta ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa pēc dievkalpojuma.

Atļauti arī citu organizāciju pieteiktie pasākumi, tai skaitā tā saucamo antifašistu mītiņš, tiesa, šoreiz bez skaņu pastiprinošiem līdzekļiem.

(papildināta ar Ždanokas viedokli)

Komentāri (19)

ierados 09.03.2015. 09.17

Kremļa naudas maks būs dāsni atvērts pašu radītajiem “antifašistiem” uz kominternes atlūzām. Šie kantori ar lozungiem “būsim modri” spēj radīt “fašismu” uz līdzenas vietas, ja vien tas atbilst kremļa aktuālajām interesēm. Staļina lauri.

+14
-1
Atbildēt

0

Ebenemezers-3 09.03.2015. 09.36

taakaa krievija atbalsta teroristus ukrainaa , tad šis gadiijums uzskataams ka teroristu atbalsts Latvijaa un taa arii klasificeejams , uz ko vajadzetu reaģeet drošiibas dienestiem un veikt kratiišanu šajaa pereeklii.

+12
0
Atbildēt

3

    v_rostins > 09.03.2015. 13.22

    aivarsk

    Kas to izdarīs? Vai čekas vairāk kā 20 gadus ilgi selekcionētā milicija un SAB? Kad DP kādas kļūdas pēc pie Lindermaņa atrada sprāgstvielas, viņam vienalga ļāva nomukt uz Krieviju, no kurienes pēc vienošanās ar mūsu čekas pakalpiņiem viņš atgriezās, lai veiktu graujošo darbību.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    andrejs > 09.03.2015. 13.36

    Ne tikai kratīšanu

    ——————–

    pie reizes varētu arī saulespuķu sēklu maisus konfiscēt

    0
    0
    Atbildēt

    0

    aivarsk > 09.03.2015. 12.37

    Ne tikai kratīšanu, bet aizturēšanas un ieroču, narkotiku, pornogrāfijas konfiskācijas.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

Ēriks 09.03.2015. 09.22

Visas NVO Krievijā, kas tiek finansētas no ārvalstīm un iesaistās politikā vai darbojas ārvalstu vai citu starptautisko finansētāju interesēs, būs jāreģistrē kā “ārvalstu aģenti” un varas iestādes veiks daudz detalizētākas šo organizāciju darbības pārbaudes.Mums tātad vajag tādu pašu likumu.

+11
-2
Atbildēt

1

    andrejs > Ēriks 09.03.2015. 10.05

    Gluži manas domas.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu