Deputāts Vilks pamet Saeimu, atgriezīsies Rīgas domē (papild.) • IR.lv

Deputāts Vilks pamet Saeimu, atgriezīsies Rīgas domē (papild.)

82
Saeimas deputāts Andris Vilks no Nacionālās apvienības tribīnē. Foto no Saeimas

VL-TB/LNNK politiķis Vilks noliks deputāta mandātu

Saeimas deputātam Andrim Vilkam (VL-TB/LNNK), kurš nolēmis nolikt parlamentārieša mandātu, likums ļauj atgriezties strādāt Rīgas domē kā deputātam, aģentūrai LETA apstiprināja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Pats Vilks vēl ir pārdomās, vai viņš atgriezīsies Rīgas domē. Viņš plāno nedēļas laikā pieņemt lēmumu šajā jautājumā, izvērtējot arī citas darba iespējas.

Vilks 2013.gadā tika ievēlēts Rīgas domē.

Jau ziņots, ka Saeimas deputāts Andris Vilks (VL-TB/LNNK) nolēmis nolikt parlamentārieša mandātu, lai nemestu ēnu uz savu pārstāvēto politisko spēku, ziņo LETA.

Par šādu rīcību Vilks informēja pirms Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK frakcijas sēdes, kur bija plānots izskatīt jautājumu par iespējamu politiķa neētisku rīcību alkohola reibumā.

Vienlaikus Vilks apgalvoja, ka vakar plašsaziņas līdzekļos izskanējusī informācija “neatbilst patiesībai”, jo “tur bija sabiezinātas krāsas”. Pēc viņa teiktā, nebija nekādu nekārtību. “Kāda var būt agresija, ja tu tikko esi dabūjis ar dzelzs durvīm pa galvu?” retoriski vaicāja politiķis, sīkāk nepaskaidrojot.

“Esmu pieņēmis lēmumu brīvprātīgi nolikt Saeimas deputāta mandātu, lai nemestu ēnu uz nacionālo apvienību,” norādīja Vilks, piebilzdams, ka iesniegumu par mandāta nolikšanu jau ir uzrakstījis.

Tikmēr VL-TB/LNNK frakcijas pārstāvji izteikušies, ka atzinīgi vērtē šādu Vilka izšķiršanos. Viņš plāno turpināt darboties partijā.

NA frakcijas vadītāja vietnieks Jānis Dombrava šo rīcību nosauca par vīrišķīgu, kas var kalpot par piemēru citiem, – nolikt mandātu, ja par deputāta rīcību krīt šaubu ēna.

Savukārt parlamentā Vilka vietā varētu darboties VL-TB/LNNK pārstāvis Ritvars Jansons.

Latvijas Televīzija ziņoja, ka šogad 19.februāra vakarā Vilks esot sarīkojis nekārtības slimnīcā, kur nogādāts pēc tam, kad atrasts guļam uz ielas. Nekārtības sākušās jau Neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnā, ziņoja LTV.

Vilks skaidroja, ka, ejot uz mājām, viņam tika iesists ar durvīm, tāpēc izsauktā ātrā palīdzība. Nekādas agresijas pret ārstiem neesot bijis.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (82)

klusais 25.02.2015. 16.44

Kaut kur šodien lasīju par politiķa cienīgu soli nolikt Saeimas deputata mandātu, lai nemestu ēnu uz partiju :) :) :) Dzīve nestāv uz vietas un re kāds risinajums –

” Tādējādi, atbrīvojoties vietai Rīgas domē, varētu notikt rokāde un par domes deputātu atkal varētu kļūt Vilks. Politiķis telefonsarunā Dienai apstiprināja, ka šāda būtu gatavs uzņemties RD deputāta pienākumus. “Jāpadomā. Visdrīzāk, ka iešu. Simtprocentīgi tagad nevaru atbildēt, bet visdrīzāk iešu. Pieredze man ir, izglītība man ir, kvalifikācija man ir. Alga trīsreiz mazāka nekā Saeimā, bet ko var darīt? Tāda tā dzīve ir,” atklāja Vilks. ”

Nu riktīgs goda vīrs :)

+15
-6
Atbildēt

12

    Ēriks > klusais 26.02.2015. 00.43

    Kas tev,zanE,nepatīk?Vilks piedzērās un aizrotējās uz mazāk prestižu darbu.Junkurs arī no darba,par kuru bija cīnījies až ar personīgajām reklāmām,pēkšņi nolēma aizrotēties par labu Āboltiņai…ja tu nosauci šos gadījumus par tik līdzīgiem,tad arī iemesli tādai aiziešanai varētu būt līdzīgi un jautājums pēc analoģijas par Junkera dzeršanu ir vietā un nekādu loģikas vājumu tur nav.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    andrejs > klusais 25.02.2015. 22.08

    zane aizvakar : … un tagad uzrejiet Maizītim…

    ————–

    zane šodien : …ļoti cienījamā Mūrnieces kundze ņemas slavēt ne mazāk cienījamo Vilka kungu par godaprātu un īsta vīra cienīgu rīcību,…- …paver ceļu Mūrnieces vīram kļūt par Saeimas deputātu…

    ————

    zanei…. rējiens nesanāca, vien tāds noplukuša kucēna smilksts…

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    zanE. > klusais 25.02.2015. 23.51

    …paklau, Ērik, Tev tajās attīrīšanas iekārtās specpienu nedod?…tie izgarojumi atstājuši graujošu iedarbību uz Tavu smadzeņu darbību…

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    Ēriks > klusais 25.02.2015. 23.21

    Ak tad tas Junkers arī bija dzērājs,un tāpēc aizbrauca uz Indonēziju?

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    v_rostins > klusais 25.02.2015. 22.56

    dzēris49

    Tā ir, ar TECII 2. kārtu, LM, PV un Citadeli var palepoties tikai īpaši nekaunīgi zagļi. Šļeser-Godmaņ-Kalvīš valdībai tāda mēroga afēras pat sapņos nerādījās.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    zanE. > klusais 25.02.2015. 23.58

    …un vēl, Edgar – kā gan savādāk dēvēt šādu lētticīgo prāta čakarēšanu, ja ne par liekulību?….nolikt vienu mandātu, lai paņemtu otru?…Rīgas domei tāds “godavīrs” taču būs derīgs – tā teikt – kompensācija par ciešanām…kaut neliela, bet vismaz – kaut kas…

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    zanE. > klusais 25.02.2015. 23.07

    …Edgar…kā, nu tā!…tad jau Tev jāapsveic arī Āboltiņas rotācija Saeimā, jo…Tu kā argumentu piesauc darba spējas un lietderības koeficientu… :)

    …lēts teātris – kā vienā, tā otrā gadījumā, tikai Vienotība to nenodēvēja kā cieņas un goda apliecinājumu, bet…NA izspēlēja traģikomēdiju, pie tam – kļūstot par ākstiem, godājot Vilku par godavīru, zinot, kāda spēle ar “kadru” maiņu ieplānota…

    …ir jau saprotams – viņu vēlētājiem ar to pietiks, jo tiem viņi pūderējuši smadzenes nepārtraukti un…izskatās, kas vēlētājiem tas tīkami…

    …bet pārējiem tas viss šķiet smieklīgi, ja nebūtu tik nožēlojami…

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > klusais 25.02.2015. 21.52

    Liekulība un sīkas blēdības ir NA otrais vārds.

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 25.02.2015. 22.13

    dzeris – nevajag NA piekārt principā visu politiķu birkas :) Diemžēl neredzu Latvijas politikā ( ar nelieliem izņēmumiem ) politiķus , kuri varētu ar tīru sirdsapziņu teikt , ka kalpo tautas , ne savā labā … diemžēl…

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    zanE. > klusais 25.02.2015. 19.28

    ….TV3 ziņas – ļoti cienījamā Mūrnieces kundze ņemas slavēt ne mazāk cienījamo Vilka kungu par godaprātu un īsta vīra cienīgu rīcību, noliekot deputāta mandātu…un…kāpēc gan neslavēt, ja “godavīra” Vilka rīcība – paver ceļu Mūrnieces vīram kļūt par Saeimas deputātu!…cits vēriens, cita alga un…ko tie nieka rīdzinieki, kas augsti godāto Jansona kungu Rīgas domē ievēlējuši – tie tak sīka vienība – tiem būs labi arī ar “godavīru” Vilku…

    …būs vien bijusi taisnība Vilkam – “nevainīgās partijas godu nedrīkst aptraipīt”….

    +8
    -8
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > klusais 25.02.2015. 22.09

    Liekuliba …

    Jūs tā runājat, itkā Jūsu sirdsmīļā Vienotība būtu labāka šajā jomā:

    Gan amatu izkārtošana (Štokenbergs, Dombrovska sekretāre (ja nemaldos Augustova) utt, Solvitas iekļūšana Saeimā pār Junkera pēkšņo vēlmi strādāt kautkur Ķīnā, Spolīšu un Ķīļu alko-auto izpriecas utt, nemaz nerunājot par skandalozo Gazprom Monopola Zaķi.

    Bet ja no praktiskā viedokļa paskatās … Vai tāds Vilks ir dzirdēts kautko darām Saeimā? ??? Nezinu – neesmu dzirdējis.

    Tāka tīri loģiski būtu aizsūtīt viņu trimdā uz Rīgu, kur opozīcijai tāpat nav nekādu izredžu kautko darīt, bet savukārt sabiedrībā aktīvo Jansonu sūtīt uz Saeimu. Manuprāt – štrunts par algām, bet nu tīri praktiski šo cilvēku spējas kautko darīt un neko nedarīt tiks izmantotas daudz lietderīgāk.

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 26.02.2015. 08.29

    Ja jau par dzeršanu , tad atvilknē vēl mētājas neizmantoti stāsti:) kāds ministrs ir piefiksēts samērā jautrā prātā sev pakļautās iestādes ballē … visādi selfiji, piemidzis uz dīvāniņa publiskā vietā … labi , ka savējie nogādāja ar transportu mājās, jo nez kā vēl būtu ticis, jo šoferis bija atlaists … starp citu arī bijis ilggadīgs deputāts :) tiesa neskandalēja .

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

Bet 25.02.2015. 14.53

“aivarsk Kā cilvēks ar šādu reputāciju var vispār tikt iekļauts ētikas komisijā un deputātu sarakstā VISPĀR????

Var jau šo to noslēpt, bet agrāk vai vēlāk notiek “uzraušanās”, droši vien no nesodāmības sajūtas.”

( šis citāts ir par V. Spolīt)

Nezin, kur tagad Aivarsk palicis ar savu kritiku, ka tagad klusē?

Laikam uz aivaraK ir attiecināms šis sakāmvārds: uz cita nelaimi izstiepjas un uz savējo saraujas!

+16
-12
Atbildēt

24

    andrejs > Bet 25.02.2015. 15.42

    tikai vajadzētu vienoties , kas ir smags reibums :)

    ———————————-

    man patīk Tavs smaidiņš. Es, protams, nedaudz hiperbolizēju… :). Ja virs promiles, tad tie ir vairāk nekā divi ali. Turklāt nav zināms kā tika dotas analīzes. Ja čalis pēc caurulītes vēl devās uz asinsanalīzēm, tad viņam bija divas stundas, lai samazinātu līmeni.

    +4
    -14
    Atbildēt

    0

    lno > Bet 25.02.2015. 15.38

    klusais. Šodien atkal jautājumu diena?:)

    +4
    -12
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Bet 25.02.2015. 18.04

    andrejs

    Kad Krēsliņa dēlam atrada spaisu, Saeima tā tirgošanu vēl nebija kriminalizējusi.

    +4
    -10
    Atbildēt

    0

    Normunds > Bet 25.02.2015. 16.00

    Speciāli Bet par īstu alkoholiķu partiju:

    Vai taisnība, ka partijas “Vienotība” Ētikas komisijas loceklis…?

    PIETIEK

    09.02.2015.

    http://www.pietiek.com/raksti/vai_taisniba,_ka_partijas__vienotiba__etikas_komisijas_loceklis

    +7
    -13
    Atbildēt

    0

    andrejs > Bet 25.02.2015. 16.39

    Speciāli Bet par īstu alkoholiķu partiju:

    ———————————–

    nevajag Bet bojāt garīgo…

    +8
    -12
    Atbildēt

    0

    andrejs > Bet 25.02.2015. 15.23

    Spolītis uz to brīdi nebija deputāts

    ————————————–

    Vai tas kko maina? Viņš gatavojās kļūt. Un turklāt tika aizturēts smagā reibumā pie stūres. Gluži tāpat kā Ķīlis.

    +8
    -12
    Atbildēt

    0

    Normunds > Bet 25.02.2015. 15.50

    dzeris49 andrejs – braukt iereibušam autiņā ir slikti, bet, tas galīgi nav tas pats, kas piedzeries, sarīkot publiskā vietā skandālu vai kautiņu

    ==============

    Dzēruši debošīri šad uz tad kādam uzsit zilu aci, dažreiz kādu nodur, bet dzēruši autovadītāji regulāri nogalina pilnīgi nevainīgus cilvēkus. Un vari pakonsultēties pie kāda psihoterapeita, ka dzērušam autovadītājam bēniņi ir daudz lielākā putrā, nekā vnk dzērājam.

    +8
    -12
    Atbildēt

    0

    andrejs > Bet 25.02.2015. 15.01

    atšķirībā no intelektuāļa Spolīša, šis, plašākai sabiedrībai nepazīstamais, Vilks uzreiz pēc pieķeršanas dzērumā nolika Saeimas deputāta mandātu. Savukārt “neatkarīgais” Spolītis turpina deldēt deputāta krēslu un ir uzņēmies Vienotības “melnā darba” veicēja lomu – skatīt šodienas rakstu IRsī par pedotēmu.

    +12
    -15
    Atbildēt

    0

    Normunds > Bet 25.02.2015. 15.46

    klusais andrejs – taisnības labad gan jāpiemin , ka Spolītis uz to brīdi nebija deputāts un neskandalēja otrkārt.

    ==========

    Toties vadīja paaugstinātas bīstamības objektu, pa koplietošanas ceļiem ar 1, cik tur promilēm, kas ir daudz satraucošāk par parasta dzērāja ālēšanos.

    +8
    -11
    Atbildēt

    0

    aivarsk > Bet 25.02.2015. 17.13

    Bet, aivarsk atšķirībā no jums, cienītie, nemetas aizstāvēt dzērājus, ja tie ir itkā no “savējo” partijas. Ar to arī aivarsk morāle atšķiras no jūsējās, kas piedos gan TEC 2, gan b1, gan balsu pirkšanu, gan tumbočkas, optimizaķijas un vēl visus citadeliskos brīnumus…

    +7
    -10
    Atbildēt

    0

    andrejs > Bet 25.02.2015. 17.47

    Ne tik sen Kārlis Krēsliņš (TB) nolika mandātu, kad bija aizdomu ēna par viņa dēla saistību ar kādu pārkāpumu. Turklāt dēls bija pieaudzis. Cik ļoti tas disonē ar Spolīša turēšanos pie deputāta beņķa… :(((

    +6
    -8
    Atbildēt

    0

    Ciniķis > Bet 25.02.2015. 15.50

    >dzeris

    “braukt iereibušam autiņā ir slikti, bet, tas galīgi nav tas pats, kas piedzeries, sarīkot publiskā vietā skandālu vai kautiņu” – protams, ka tās ir divas dažādas lietas, jo braukt dzērumā ar auto var tikai potenciāls slepkava, nevis vienkārš alkašs un skandālists.

    +10
    -12
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > Bet 25.02.2015. 20.12

    No vienas puses Tev ir taisnība – Spolītim šis ir viens izņēmuma gadījums, kamēr Vilks ir alko-recedīvists (spriežot pēc apraksta)

    No otras puses – gulēšana uz ielas pālī, skandalēšana un pat kaušanās (ja nav miesas bojājumi un materiālie zaudējumi) ir vien sīki administratīvi pārkapumi,

    bet autovadīšana dzērumā ir (… ja nemaldos …) kriminālnoziegums. Tā ka … cita svara kategorija.

    ————————————————————————-

    Džeris: …braukt iereibušam autiņā ir slikti, bet, tas galīgi nav tas pats, kas piedzeries, sarīkot publiskā vietā skandālu vai kautiņu, vai gulēt totāli pillā uz ielas,

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    Normunds > Bet 25.02.2015. 19.32

    dzeris49 Normunds – paintersējies, cik slepkavības, smagi miesas bojājumi, utt., tiek izdarīti alkohola reibumā

    ============

    Vari būt pārliecināts, ka procentuāli dzēruši šoferi biežāk kļūst par slepkavām, nekā dzēruši kājāmgājēji, kas nokrīt un guļ vai ālējas slimnīcā.

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    lno > Bet 25.02.2015. 15.21

    klusais. Taisnības labad gan jāpiebilst, ka tāpat kā Kaimiņš ar nenolika mandatu, ko pieprasīja V ētikas komisija:)

    +10
    -11
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > Bet 25.02.2015. 17.05

    Normunds – paintersējies, cik slepkavības, smagi miesas bojājumi, utt., tiek izdarīti alkohola reibumā.

    +10
    -10
    Atbildēt

    0

    Austras koks > Bet 25.02.2015. 15.30

    dzeri, tas tiešām nav viens un tas pats. Braukt dzērušam pie stūres IR SABIEDRISKI DAUDZ BĪSTAMĀKS NODARĪJUMS, nekā dzērumā skandalēt, neatkarīgi no alkoholisma pakāpes.

    Sāksim tagad jau dzērājšoferus aizstāvēt? Tā partijiskā piederība Vienotībai tik svarīga un nepatika pret NA tik liela, ka jau nespējam adekvāti novērtēt nodarījuma smagumu un bīstamību?!?!?!

    Kur tik tālu var nolaisties?!?!

    +13
    -13
    Atbildēt

    0

    klusais > Bet 25.02.2015. 15.12

    andrejs – taisnības labad gan jāpiemin , ka Spolītis uz to brīdi nebija deputāts un neskandalēja otrkārt.

    +13
    -12
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > Bet 25.02.2015. 15.41

    Dzērājšoferus te neviens neaizstāv, bet, viss atkarīgs no tā, cik viņš izdzēris, saprotams, ja nevar uz kājām nostāvēt un brauc, tas ir viens, ja izdzēris nedaudz virs pieļaujamām promillēm, pavisam kas cits.

    Kas attiecas uz sabiedrības bīstamību – nezin vai viens apdzēries agresīvs encefalopāts ar antisociālu uzvedību ir mazāk bīstams.

    Tādi alkoholiķi reibumā izdara daudz vairāk noziegumu, nekā tu spēj iedomāties.

    +13
    -10
    Atbildēt

    0

    klusais > Bet 25.02.2015. 15.00

    Bet – Aivarsk droši vien nezin , ka pirms neilga laika šis pats deputāts jau skandalējās pa Gaiļezera uzņemšanu , toreiz viņam ātri atbrauca draugi un savāca mājās :)

    +12
    -8
    Atbildēt

    0

    klusais > Bet 25.02.2015. 15.56

    lno – nevis jautājumu diena , bet vienkārši jāvienojas par terminiem. Ja 1 promile ir smags reibums , tad kā nosauksim reibuma pakapi ,kad guļ uz ielas un nevar piecelties :)

    +11
    -7
    Atbildēt

    0

    klusais > Bet 25.02.2015. 15.23

    lno – kāds sakars V ētikas komisijai ar Kaimiņu ? :)

    +12
    -7
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > Bet 25.02.2015. 15.22

    andrejs – braukt iereibušam autiņā ir slikti, bet, tas galīgi nav tas pats, kas piedzeries, sarīkot publiskā vietā skandālu vai kautiņu, vai gulēt totāli pillā uz ielas, tas jau liecina ne tikai par alkoholismu, bet, jau par alkohola encefalopātiju ar personības degradāciju un psihopatizāciju, acīmredzot, ilgstošas un regulāras dzeršanas rezultātā, šis nu ir īstais, kuram jāsēž Saeimā.

    +15
    -10
    Atbildēt

    0

    klusais > Bet 25.02.2015. 15.35

    andrejs – ģenerāli nemaina, tikai vajadzētu vienoties , kas ir smags reibums :)

    P.S. Par Ķīļa tieksmi uz alkoholu mēs jau te stipri pirms avārijas rakstījām , tikai daudzi tās sauca par klačām :)

    +11
    -5
    Atbildēt

    0

Ebenemezers-3 25.02.2015. 15.04

bildee redzamas smaga alkoholisma paziimes , teevzemiešiem bija spirta konrtrabandists sponsors , iespeejams taas sekas no turienes, nez ko lien partijaa ja nevar tureet , čepainis bija ar iistu ruudiijumu , kaartiigi zilu sarkanu piļķi , kaartiigs spiikers , taa maaceeja vadiit sapulces , ka briižiem tik iesaucaas , par ko mees tikko nobalsojaam? tas bija viirs ar iistu komunista ruudiijumu un veseliibu , kad bastejkalnaa gaaja šaušanaas , pie riidzenes sadega čepaiņa volga , tad vieniigais beedu izsauciens bija sū*s pa to volgu , bagaažniekaa bija vesela kaste šņabja.taadaa muusu ziliišu veesture saeimaa , veel jau nepaarspeejamais emsis , bet par to citreiz.

+12
-8
Atbildēt

1

    andrejs > 25.02.2015. 15.11

    Kā izpaužas atkarība no Gazprom lobistiem? Resni, pār apkakli nokarājušies vaigi, specifiskas “zināšanas” nodokļu jomā, spēja melot acīs skatoties???

    +9
    -14
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu