Smagā artilērija • IR.lv

Smagā artilērija

4
Pauls Raudseps

Vēlme piegādāt ieročus Ukrainai ir saprotama, taču tas situāciju var pasliktināt

Pēc kārtējā, jau prognozējamai neveiksmei lemtā mēģinājuma panākt Ukrainas konflikta noregulējumu pie saruna galda Rietumu līderi vairs nevar izlikties, ka Putina agresiju ir iespējams apstādināt, neliekot lietā nozīmīgu pretspēku.

Daudzi Amerikā un daži arī Eiropā uzskata, ka šis ir brīdis, kad jāsāk piegādāt ieročus Ukrainai. Emocionāli un morāli šādu soli pamatot nav grūti, redzot, kā slikti apgādāti ukraiņu brīvprātīgie dodas nevienlīdzīgā cīņā pret Krievijas modernākajiem ieročiem. Taču par jebkuru politiku jāspriež nevis pēc šābrīža sajūtām, bet gan pēc tās rezultātiem, un šajā konfliktā visiem militārās rīcības vērtējumiem ir jāsākas ar vienu pamatfaktu: rietumvalstis nekaros ar Krieviju, lai aizstāvētu Ukrainu.

Secinājums ir skaudrs – Krievija var un būs gatava pārtrumpot jebkuru militāro atbalstu, kuru Rietumi sniegtu Ukrainai. Aizgājušajā gadā kļuvis skaidrs, ka Putins nepieļaus savu spēku militāru sakāvi Austrumukrainā. Katru reizi, kad kara gaita pavērsās ukraiņiem par labu, otrā pusē parādījās vēl spēcīgāki papildspēki un atsvieda viņus atpakaļ.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu