Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
22 gadus vecais terorists Omars el Huseins, kas nesen bija iznācis no cietuma par kādas personas saduršanu, 14.februārī sarīkoja divus uzbrukumus Kopenhāgenā — vispirms vārda brīvības seminārā nogalinot dāņu kinorežisoru Finu Nergordu, bet pēc tam nošaujot kādas sinagogas apsargu. Pašu uzbrucēju policija nošāva aizturēšanas brīdī. Tikmēr pretrunīgi vērtētais latviešu izcelsmes Zviedrijas mākslinieks Lāšs Vilks, kas piedalījās seminārā, slēpjas, jo, iespējams, viņš bija galvenais uzbrucēja mērķis.

Nedēļas notikumi pasaulē

Lai arī Ukrainas, Francijas, Vācijas un Krievijas līderi sarunās Minskā vienojās par pamieru – karaspēka un smagās tehnikas atvilkšanu, izveidojot lielāku buferzonu, kā arī par uguns pārtraukšanu Ukrainas austrumos no 14.februāra pusnakts, tehnika netiek atvilkta, kaujas turpinās, it sevišķi stratēģiski svarīgajā Debaļceves rajonā.

ES paplašinātajā sankciju sarakstā pret Krieviju iekļāvusi 19 fiziskās un deviņas juridiskās personas. Tajā ir aizsardzības ministra vietnieks Anatolijs Antonovs, Valsts domes deputāts Josifs Kobzons un citi. Sarakstā iekļautas arī 14 Austrumukrainas personas un deviņas teroristu organizācijas.

Lībijas džihādisti nogalinājuši 21 Ēģiptes kristieti. Viņi visi bija kopti, kas tika sagūstīti decembrī un janvārī Sirtā – Lībijas piekrastes pilsētā, kas patlaban atrodas islāmistu kontrolē. Džihādisti gūstekņiem nogrieza galvas. Ēģiptes kara aviācija kā atbildes soli veica uzlidojumus džihādistu Islāma valsts objektiem Lībijā. Ēģiptes prezidents mudina ANO Drošības padomi atļaut veikt starptautisku militāru intervenci Lībijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu