Obama: ASV vēl nav izlēmušas par ieroču piegādi Ukrainai • IR.lv

Obama: ASV vēl nav izlēmušas par ieroču piegādi Ukrainai

26
Vācijas kancleres Angelas Merkeles un ASV prezidenta Baraka Obamas tikšanās Vašingtonā. Foto: AFP/LETA

Merkele: Krievija Ukrainas teritoriālo integritāti ir pārkāpusi divos veidos

ASV prezidents Baraks Obama pirmdien kopīgā preses konferencē ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli paziņoja, ka XXI gadsimtā nevienam nav ļauts Eiropas valstu robežas pārbīdīt „zem ieroču stobriem”.

Savukārt Merkele paziņoja, ka Krievija Ukrainas teritoriālo integritāti ir pārkāpusi divos veidos: tas noticis Krimā un Doņeckā un Luganskā. Viņa teica, ka no situācijas attīstības Ukrainā ir atkarīgs miers visās Eiropā. Merkele solīja panākt kara pārtraukšanu Donbasā panākt ar diplomātiskiem līdzekļiem. 

Preses konferencē Vašingtonā Obama teica, ka, runājot par konfliktu Donbasā, ASV izskata iespējas Ukrainai piegādāt ieročus. Taču galīgā lēmuma vēl nav. Pēc Obamas teiktā, ieroču piegādes varētu notikt tad, ja būs izsmelti konflikta noregulējuma diplomātiskie mēģinājumi.

Obama atzīmēja, ka Rietumu sankcijas Krievijai ir nodarījušas valsts ekonomikai lielus zaudējumus, un brīdināja, ka karadarbības turpinājuma gadījumā Krievija nonāks vēl lielākā izolācijā.

 

Komentāri (26)

aivarsk 09.02.2015. 23.33

Baraks Obama paziņoja, ka nevienam nav ļauts Eiropas valstu robežas pārbīdīt „zem ieroču stobriem”.

_________________

Nevienam, izņemot krieviju? Jūs taču negrasaties krieviju sodīt! Ne par krimu, ne par doņecku… Nav vēl izlemts, sodīt vai nesodīt…

Nevar zināt, kurš ir upuris, kurš nav…

Savukārt Merkele solīja panākt kara pārtraukšanu Donbasā panākt ar diplomātiskiem līdzekļiem.

____________________

Jauna filma – angela – tanku vārdotāja!

+10
0
Atbildēt

0

dzeris49 09.02.2015. 22.44

Gan ASV, gan Eiropa skandina – Lugandonijas problēmu militarā ceļā atrisināt nevar.

Saprotams, ka nevar, saprotams, ka Ukraina Krieviju uzvarēt arī nevar, jo Krievijai ir gan desmiktkārt lielāki resursi, gan desmitkārt lielākā un absolūti trula “lielgabalgaļa”‘, kas darīs visu, ko tai liks tas viņu “pahans” Putins.

Tai pat laikā, pat idiotam skaidrs, ka, jo spēcīgāka būs Ukraina, jo vairāk tai būs ieroči, jo ātrāk Krieviju būs spiesta kariņu pārtraukt, un sākt sarunas.

It kā elementāri – lai pārtrauktu karu, Ukrainai jāpiegādā ieroči un viss pārējais, kas to stiprina, un, visai dīvaini, ka Rietumi to “nesaprot”, un uzskata, ka ieroču piegāde Ukrainai ir kaitīga.

Tipa – nekādā gadījumnā nedrīkst apbruņot upuri, kuram uzbrūk bruņots un pilnīgi atsaldēts agresors, ja nu tas viņu nokaitina, toties, ja tam nepretosies, a varbūt, viņš pats nomierināsies?

Dīvaina “loģika”.

+9
0
Atbildēt

2

    J.Biotops > dzeris49 10.02.2015. 12.25

    Briselē Eiroparlamenta deputāti nupat par Ukrainu visā nopietnībā uzklausījuši… Puškovu. Ja nu Eiropā vispār ir kāda vieta, kur tam ķēdessunim ļauj vaukšķēt, tad tā ir Hāga. Un ne tikai kā lieciniekam.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    aivarsk > dzeris49 09.02.2015. 23.27

    Dīvaina “loģika”.

    _____________

    Nu nav jau nekā dīvaina – vienkārši baidās “tracināt” pļutkinu – nevis dīvaini, bet gļēvi, nodevīgi. Tikpat gļēvi cenšās apkarot PEGIDA kustību, jo bail paskatīties patiesībai acīs, bail no savas drošības zonas zaudēšanas. Tikai tās drošības jau nav vairs.

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

Aldis-2 09.02.2015. 22.59

Savukārt, lūk, ko saka potenciālais Francijas prezidenta kandidāts no labējām partijām – Nicolas Sarkozy (un tā nebūt nav Putina draudzene Lepena), publicēts laikrakstā “Le Monde”:

«La séparation entre l’Europe et la Russie est un drame. … nous ne voulons pas de la résurgence d’une guerre froide entre l’Europe et la Russie.» (Šķiršanās starp Eiropu un Krieviju ir drāma. … mēs negribam aukstā kaŗa atsākšanos starp Eiropu un Krieviju.)

«La Crimée choisit la Russie, on ne peut pas leur reprocher» (Krima izvēlējusies Krieviju, mēs nevaram viņiem pārmest)

«Si le Kosovo a eu le droit d’être indépendant de la Serbie, je ne vois pas comment on pourrait dire avec le même raisonnement que la Crimée n’a pas le droit de quitter l’Ukraine pour rejoindre la Russie.» (Ja Kosovai bija tiesības būt neatkarīgai no Serbijas, es neredzu kâ mēs varētu teikt, ka Krimai nav tiesību pamest Ukrainu un pievienoties Krievijai.)

«L’Ukraine a 42 millions d’habitants, il y a un tiers de russophones… Au moins une dizaine de millions de russophones, ce n’est pas anecdotique. Il faut certainement trouver les moyens d’une force d’interposition pour protéger les russophones d’Ukraine tant que la situation ne s’est pas calmée.» (Ukrainā no 42 miljoniem iedzīvotāju trešdaļa ir rusofoni. Vismaz kāds desmits miljonu rusofonu, tas nav joks. Noteikti ir jāatrod līdzekļi – miera spēki – lai aizsargātu Ukrainas rusofonus no Ukrainas kamēr situācija nav nomierinājusies.)

Šķiet, ka Sarkozijam jumts ir aizbraucis DAUDZ-DAUDZ-DAUDZ tālāk nekâ Lepenai.

+9
0
Atbildēt

2

    aivarsk > 10.02.2015. 09.51

    Rusafoni ir bīstamāki pat par arābiem. Vairāk nekā 80% Francijas iedzīvotāju ir dzimuši šajā valstī, ir baltādainie un runā franču valodā.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_France

    To es saku, nevis, lai attaisnotu idiotu sarkozī, bet, lai raksturotu, kādas problēmas ir tādās imigrantu pārsātinātās valstīs, kā Latvija!

    Kālab mūsu diplomātija to neuzsver katrā sanāksmē?

    Kālab ES solidāri nevarētu savākt šo mūsu imigrantu pūli, atstājot mums kādus 5-8%?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    traductrice > 10.02.2015. 08.46

    Sarkozī vēl joprojām nav salicis puzli un nesaprot, kāpēc islāmisti viņa paša valstī šauj ar kalašņikoviem.

    Sēžot Parīzē, ir ļoti ērti runāt un izdarīt spriedumu par rusofonu tiesībām Ukrainā. Daudz grūtāk ir spriest par to, kas notiek paša degungalā, valstī, kur arābu īpatsvars ir akurāt analogs rusofonu īpatsvaram Ukrainā.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu