Dimanta sabiedrības intereses • IR.lv

Dimanta sabiedrības intereses

19
Baloni ar Radio 5 logo. Foto: Ieva Lūka, LETA
Artuss Kaimiņš

Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa atklāta vēstule Nacionālās elektronisko plašsaziņu līdzekļu padomes priekšsēdētājam Aināram Dimantam, Latvijas plašsaziņas līdzekļiem

Ko grib panākt deputāts Kaimiņš? Tikai atbildes uz jautājumiem!

Savā publikācijā “Pēc līdakas pavēles, jeb ko grib panākt deputāts Kaimiņš” NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants ir uzsācis sabiedrībai ļoti noderīgu diskusiju par sabiedrisko mediju. Viņš ir aicinājis mani uzdot jautājumus. Labprāt izmantoju šo iespēju.

Vēlētāji mani lūdz uzdot amatpersonām vienkāršus jautājumus, kurus es nebaidos prasīt.

Saskaņā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 60. panta 9. punktu Jūsu vadītā Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļi padome “nodrošina piešķirto valsts budžeta līdzekļu efektīvu un lietderīgu izlietošanu sabiedrības interesēs.”

2015. gadā Jūsu vadītās padomes pārziņā nodoti 21 982 261,00 eiro nodokļu maksātāju naudas.

Cien. Ainār Dimant! Lūdzu, paskaidrojiet sabiedrībai:

(1) ko NEPLP saprot ar “sabiedrības interesēm”?

(2) kā NEPLP definē valsts līdzekļu izlietojuma “efektivitāti un lietderību”?

Sniedziet Jūsu vadītās padomes iekšējās kārtības procedūru aprakstu, kā arī statistiku par to, cik padomes sēdēs pagājušā gada laikā ir runāts un lemts par valsts līdzekļu izlietojuma efektivitāti un lietderību. Kurš no padomes locekļiem ir atbildīgs par šo jomu? Aprakstiet “Latvijas Radio 5” 2014. gada budžeta līdzekļu 800 000,00 eiro apmērā izlietojuma efektivitāti un lietderību.

Kā deputāts, es Jums uzdodu jautājumus par nodokļu maksātāju naudu un likuma izpildi. Sniedziet atbildi!

Taču mani ir uzrunājuši arī sabiedrības pārstāvji un nozares profesionāļi, kuriem ir kritisks viedoklis par NEPLP darbību kopumā. Viņi uzskata, ka sabiedrības sašķeltība un Krievijas propagandas ietekme Latvijā ir NEPLP nolaidības rezultāts. NEPLP ir veidojis mediju politiku, kas ir izdevīga nevis sabiedrībai, bet gan nozarei un pie varas esošajām partijām. Līdz ar to sabiedriskie mediji ir kļuvuši par dārgu valsts un komercapraides hibrīdu. Ne tikai NEPLP nav pildījis valsts stratēģiskā komunikatora lomu, tas ir pārvērties par valsts apraides nozares valdi, kura cīnās par sabiedrisko mediju naudu, bet nespēj veidot valsts mediju politiku, kas uzrunā Latvijas iedzīvotājus.

Cien. Ainār Dimant! Kas ir sabiedrības intereses sabiedriskajā apraidē?

Ar cieņu,

12. Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš, Latvijas Reģionu apvienība

 

Komentāri (19)

dullaisdauka 07.02.2015. 11.54

Kaimiņam būtu tikai viens, vienīgs jautājums jāuzdod Dimantam; Vai var par SABIEDRISKU saukt mediju, kurš, bez valsts finansējuma papildus nodarbojas ar komercdarbību (reklāmu) un pieļauj, ka tiek pārkāpts Valsts valodas likums (atsevišķos “sabiedriskajos” TV un radio kanālos tiek raidīts svešvalodās – parsvarā, krievu)!

+12
-2
Atbildēt

1

eltae 07.02.2015. 12.08

Autora uzskatiem var tikai piekrist. Lai kaut ko izdarītu vajag prast saskatīt vismaz divas lietas: mērķi un iespējas.Runāt par kaut kāda TV kanāla izveidošnu krievalodīgajiem skatītājiem utopija. Kas šo kanālu skatīsies un kas veidos? Neredzu žurnālistus – spējīgus izveidot pat kaut ko līdzīgu krievijas TV kanāliem. Vienkārši, padomei vajadzētu kooperēties ar Lattelecom apmaksā un pievienot TV bezmaksas pakai Krievijas kanālu “Dožģj”.

+11
-3
Atbildēt

4

    Normunds > eltae 07.02.2015. 14.01

    Kas šo kanālu skatīsies un kas veidos?

    ============

    Vajag lielus mērķus – skatīsies visa Krievija un bijušie padomijas pilsoņi visā pasaulē.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > eltae 08.02.2015. 18.22

    Vajadzīgs politisks lēmums.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Ebenemezers-3 > eltae 08.02.2015. 17.41

    pameeģini izmest , visas kabelteleviizijas ir krievu rokaas.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > eltae 07.02.2015. 15.17

    Vajag izdarīt elementāru lietu – izmest no TV pakām visus krievu kanālus, atstājot tikai Dožģ un RTVI.

    Tad tikai ir nozīme veidot kādu kanālu krievu valodā, kas, vismaz, nemelos no rīta līdz vakaram, varbūt, kāds tad skatīsies, un sāks domāt, kaut, cerība maza.

    Kamēr būs visi tie krievu propagandas kanāli, dabiski, to neviens neskatīties, jo cilvēki uz tiem uzsēdušies, kā uz narkotiku, jo tie atraisa viszemiskākos instinktus.

    Nez kāpēc Lietuva, Gruzija, Ukraina un pat Moldāva varēja tos atslēgt, bet, Latvija nevar, vienmēr atrodas kādi iegansti, kaut, īstenībā, te ir tikai viena dilemma – kas ir svarīgāks, pārtraukt to zombēšanu, vai nauda, un, protams, mūsu Saeimas un valdības absolūtā impotence.

    Nesen mūsu pensionāre Straujuma, lauzītā krievu valodā, burtiski taisnojās 1. Baltijas kanāla ziņu vadītājam par pašaprotamām lietām, gandrīz vai, nelabi kļuva, uz to skatoties, diezin vai kāds sevi cienošs cilvēks vispār ietu uz šo propagandas kanālu, tas būtu pilnībā jāignorē.

    +11
    -2
    Atbildēt

    0

Absints 09.02.2015. 11.32

NEPLP darbiniekiem ir misijas apziņa. Tieši viņi zin, kā vajag, ne sabiedrība, ne pat Saeima, bet Dimansts ar Grūbi, ir tie apoloģēti, kas iecels Latviju saulītē. Vienotais sabiedriskai medijs tikai par 75 miljoniem eiro būs tas, kas visu atrisinās, ī valsta atbalstīto krievu propagandas kanālu translēšanu, i Dožģ iekļaušanu apraidēs, i jauna krieva kanāla radīšanu, i neatkarīga Radio direktora nomaiņu ar marioneti., i saturisko raidījumu (“auto, “vides”, “kas notiek”) izslēgšanu TV to aizstājot ar krievu raidījumiem. Dancosim pakaļ šai auditorijai, nedomāsim par Latviju un tās iedzīvotājiem, tikai mēs, tikai mēs vieni zinam, kā jābūt!

Mēs zinam!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu