Augstas temperatūras ražotājs • IR.lv

Augstas temperatūras ražotājs

3
Gatis Tauriņš.
Aivars Kļavis

Uzaudzis profesionālas keramiķes ģimenē, uzņēmuma Keramserviss īpašnieks Gatis Tauriņš savu vaļasprieku un aizraušanos pārvērtis biznesā, kuram Latvijā nav līdzīga

Gata Tauriņa uzņēmums Keramserviss Ādažos ir vienīgais Baltijā, kurš ražo un remontē dažādas nestandarta krāsnis keramikas apdedzināšanai, tērauda rūdīšanai, metāla un stikla kausēšanai. Tomēr tas ir tikai viens no produktu veidiem un viens no uzņēmuma darbības virzieniem. 

Pirms vairākiem gadiem iepircis likvidēšanai paredzēto ķieģeļu cepļu un Rīgas Porcelāna fabrikas iekārtas, viņš līdzdarbojas keramikas mālu ražošanā Aucē. Vienlaikus strādā arī ar ugunsizturīgiem materiāliem, renovējot savu laiku nokalpojušās katlumāju kurtuves un projektē industriālas iekārtas, ko izmanto termiskai apstrādei, piemēram, balzama krūku korķīšu aizvalcēšanai.

«Bet sāku es vecāku mājās Berģos – koridorā, kādos 17 kvadrātmetros,» saka Gatis, neslēpdams, ka labāk patīk, ja viņu sauc nevis par īpašnieku, bet gan par saimnieku. Jo tieši šis vārds salikumā ar vārdu «saimniekot» vislabāk izsakot to, ko viņš dara un kā savu darbošanos pats izjūt.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu