Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā

Valsts prezidents Andris Bērziņš izlēmis nebraukt 9.maijā uz Maskavu. Viņš ņēmis vērā ES Ārlietu padomes 19.janvāra sēdē notikušo diskusiju, kā arī to, ka Krievijas rīcības dēļ situācija Ukrainas austrumos pasliktinās – iet bojā un cieš nevainīgi civiliedzīvotāji. Abās frontes pusēs karojušos Otrajā pasaules karā kritušos veterānus Bērziņš jau tradicionāli pieminēšot tepat, Latvijā.

Rīgas apgabaltiesa nolēma atbrīvot no apcietinājuma Zolitūdes traģēdijas krimināllietā aizdomās turēto veikala projekta būvekspertīzes veicēju Andri Gulbi un būvinženieri Ivaru Sergetu. Zolitūdes traģēdijas krimināllietā par aizdomās turētajām atzītas trīs personas — bez abiem pieminētajiem arī sabrukušā lielveikala projekta autors arhitekts Andris Kalinka, kuram piemērota policijas uzraudzība un aizliegums izbraukt no valsts. Tikmēr būvuzņēmums Re&Re tiesā neatzīst tā dēvēto Zolitūdes traģēdijas civillietas prasību.

Latvija nepiedalīsies starptautiskajā izstādē World Expo 2015, kas šogad notiks Itālijas pilsētā Milānā, lēma valdība. Ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) jau vairākkārt norādījusi, ka Latvijai nevajadzētu piedalīties izstādē lielo izmaksu dēļ. Ārlietu ministrija uzskata, ka cietīs valsts tēls un varētu tikt ietekmētas Latvijas un Luksemburgas attiecības, jo šī valsts bija plānojusi rīkot pasākumus Latvijas paviljonā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu