Straujuma saņēmusi ielūgumu uz Pasaules ekonomikas forumu Davosā • IR.lv

Straujuma saņēmusi ielūgumu uz Pasaules ekonomikas forumu Davosā

46
Laimdota Straujuma. Foto: AFP/LETA

Šogad Davosā tiek gaidīts rekordliels dalībnieku skaits

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) ir saņēmusi oficiālu ielūgumu uz Pasaules ekonomikas forumu Davosā, aģentūrai LETA apstiprināja Straujumas preses sekretāre Aiva Rozenberga. Straujumas dalība forumā plānota 23.janvārī.

Rozenberga papildināja, ka oficiāls uzaicinājums saņemts 14.janvārī. Patlaban ir apmēram zināms, kurā no pasākumiem Straujuma varētu piedalīties, tomēr pašreiz notiek darba process, un informācija par programmu būs zināma tuvākajā laikā.

Kā iepriekš paziņoja foruma rīkotāji, šogad Davosā tiek gaidīts rekordliels dalībnieku skaits – vairāk nekā divarpus tūkstoši, tai skaitā aptuveni 300 valstu un to valdību vadītāji un ministri, kā arī 1500 biznesa pasaules līderi no vairāk nekā 140 valstīm. Viņi norādījuši, ka gaida pārstāvjus “no visām krīžu skartajām pasaules vietām”.

Davosas ekonomikas forumā būs pārstāvēti daudzu Eiropas valstu vadītāji, kā arī augsta līmeņa delegācijas no Ķīnas, ASV, Japānas un Krievijas.

Valsts prezidents Andris Bērziņš nav saņēmis ielūgumu uz Davosas ekonomikas forumu, kurā viena no galvenajām runātājām šogad būs Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite.

Uz Pasaules ekonomikas forumu iepriekš devusies bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, kā arī eksprezidents Valdis Zatlers. Valsts prezidents Andris Bērziņš nav aicināts piedalīties forumā.

 

Komentāri (46)

DD1 15.01.2015. 16.54

Vai kādam vēl gribas atkārtotu Bērziņa pārvēlēšanu? Nepietiek ar šo pļauku Latvijai prezidenta personā?

+8
-2
Atbildēt

0

Aigars Brauns 15.01.2015. 18.40

Vai tiešām Andris Bērziņš pat pēc šāda apkaunojuma nesaprot, ka laiks posties pensijā? Par rūdīto komunistu, kas tak laikam komandē parādi, es nebrīnos – jo sliktāk Latvijai, jo labāk Lembergam.

+7
-3
Atbildēt

2

    v_rostins > Aigars Brauns 15.01.2015. 22.31

    Aigars Brauns

    Vai tiešām Andris Bērziņš pat pēc šāda apkaunojuma

    ________________

    Zatleram izpaliks Davosas forums

    http://www.tvnet.lv/online_tv/10300-

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    DD1 > Aigars Brauns 15.01.2015. 22.57

    > v_rostins

    “Zatleram izpaliks Davosas forums”

    Labs atgādinājums, cik svarīgi valstij, ka to var pārstāv prezidents, kas ir personība, kā VVF gadījumā vai, cik tas ir pazemojoši, kad tās priekšgalā ir persona, kas nepelna starptautisku cieņu.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

v_rostins 15.01.2015. 15.00

“Jautrībai jābūt”, kā teica Karlsons, kurš dzīvo uz jumta.

+3
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu